Hlavní obsah

Proč si nepamatuju sny a jak to změnit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli byste, aby se vám zdály sny, ale ony ne a ne přijít? Poradím vám jednu metodu, která je velmi účinná.

Článek

Možná jste se sami sebe ptali, jak je možné, že se některým lidem sny zdají a jiným ne. A odpověď je velmi prostá. Ti, kterým se sny zdají, tak svým snům věnují pozornost a díky tomu si jejich mozek myslí, že jsou pro ně sny důležité a tedy se snaží zajistit, aby se těmto lidem sny zdály každou noc.

Když toto víte, pak vám už nejspíš i došlo, že pro to, aby se vám sny zdály, tak jim musíte dát nějakou důležitost. Jenže, jak to udělat, když se vám sny nezdají? I na to existuje jednoduchá odpověď.

Vždy, když ulehnete do postele, tak si řekněte: „Chci si pamatovat všechny své sny.“

Někomu to může vyjít hned napoprvé. Jakmile se vzbudíte a budete si sen pamatovat, okamžitě si ho napište na papír. Pro tento případ mějte na nočním stolku připravenou tužku a nějaký zápisníček.

Když si svůj sen zapíšete, váš mozek pochopí, že jsou sny pro vás opravdu důležité a bude se vám snažit jich poskytovat více.

Jakmile ale svým snům přestanete věnovat pozornost, opět o ně můžete přijít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám