Hlavní obsah

Pořad „K tabuli! - Andrej Babiš“ byla účelová akce CNN Prima NEWS!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Hlavní Události

zdroje: Parlamentnílisty.cz, Facebook ředitele školy a TV Prima

VOLBA PREZIDENTA REPUBLIKY 2023 BEZ CENZURY | Desítky, ne-li stovky uživatelů sociálních sítí přidávají svůj komentář pod video s expremiérem Andrejem Babišem. Video z pořadu K tabuli! FTV Prima, který byl politický aktivismus televize…

Článek

Jak všehoschopná média jsou, o tom se diváci přesvědčily při hledání informací o pozadí celého pořadu. Oficiální stanovisko televize Prima? Žádné. Natočil se pořad, tím to skončilo.

Andrej Babiš přišel na setkání se studenty, jako to učinili v minulosti další kandidáti. První, co nastalo, bylo promítnutí takzvaného medailonku. Ačkoli toto slovo bychom měli dát do uvozovek. Žákům a štábu se nepromítal žádný barevný film, ale útržky vložené do slov: Slovák, KSČ, StB a další. Podle svědků z toho byl předseda ANO rozpačitý. Nebyl sám.

Potom se objevilo další režírované tornádo.

Žáci měli předem připravených několik stovek otázek. První zdroj hovořil o dvou stovkách, posléze se opravil na tři stovky. Dotazy studentů základní školy se zajímaly i o to, proč se expremiér rozvedl se svou první manželkou, jaká byla jeho úloha v minulém režimu. Podle druhého svědka Babiš „normálně odpovídal“. Slovo si bral pravidelně především jeden žák, cirka patnáctiletý, zjevně nejstarší. Jeho příprava byla důkladná, respondentovi položil desítky dotazů.

Všechny se točily kolem StB.

„Nechci se nějak expremiéra zastávat, ale v sestřihu pořadu, který koluje po sociálních sítích, byla vynechána jeho správná odpověď, že Babičku napsala Božena Němcová. Zaujalo mě, že žáci ScioŠkoly vymysleli samé faktografické otázky. Díl pořadu s Petrem Pavlem obsahuje místo faktografických otázek dva vtipy a jedno etické dilema a jeden obrázek. Pan generál nevypočítal správně příklad 2+2*3. Na krycí jméno Pávek se ho neptali, na členství v KSČ ano,“ doplnil Radek Sárközi z Pedagogické komory.

„Otázky (bohužel) dodala režie,“ uvedl v sobotu odpoledne na svém FB profilu ředitel Scio školy Ondřej Šteffl.

Andrej Babiš současně odpovídal i na normální věci. Tak třeba na znění české hymny. Znal. V záznamu o tom není ani památka, protože vedení televize dalo střižně jasný cíl - pošpinit Babiše. Podobně i další oblasti. Atmosféra prý houstla. Z dětské zábavy se podle svědka stávalo policejní kádrování, od dětí v tomto věku málo očekávané.

Dalším zvláštním okamžikem byla žádost, aby bývalý předseda kabinetu strčil ruku do krabice s neznámým obsahem. Prý se nemá bát a má mít pro strach uděláno. Stalo se. V krabici byl sliz. Důvod výzvy je doposud neznámý.

Za tímto pořadem má stát jeden z úhlavních nepřátel expremiéra. Jde o režiséra Víta Klusáka, který vešel do širokého povědomí dokumentem Matrix AB. Ten je mimochodem jako důkaz u soudu ohledně Čapího hnízda. Andrej Babiš o snímku hovoří jako o podrazu.

Že má Klusák s výraznou postavou české politiky problém, svědčí i jeho dlouhodobá spolupráce s Babišem juniorem. Ten má sice lékařsky potvrzenou schizofrenii, přesto jeho slova Klusák opakovaně používal a často s ním byl vidět.

Na tomto případě je krásně vidět, jak média fungují… Děkujeme týme CNN Prima NEWS, transparentnější ukázka být nemohla!

Líbil se Vám tento článek? Máme jich mnoho víc…

Sledujte nás, aby Vám nic nového neuteklo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz