Hlavní obsah

Všichni říkají, že Babiš nemá šanci, protože se ho bojí…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hlavní Události

Každý kdo píše / říká, jak Andrej Babiš nemá šanci a je outsider, myslí si ve skutečnosti pravý opak. Proč by o něm jinak všichni mluvili? No, protože se ho bojí…

Článek

Babiš všem leží v žaludku

Vládní „demoblok“ byl od sametové revoluce zvyklý, že je tu sám a nemá protivníka. Nejsilnější strany ODS a ČSSD tu začali privatizovat ve velkém - ŠKODA AUTO, ČSA, ČSAD, banky, rafinérie, Transgas a část ČEZu.

Média jim šla na ruku a všichni byli spokojení. Kmotři bohatli, politici také a nikdo nedělal problémy. O tom jak se lidé mají špatně, majetek státu se rozprodává a statní dluh začal stoupat. Na to část voličů zapomněla a část se a o tyto věci nezajímala.

V roce 2011 se objevil Andrej Babiš se svým hnutím ANO 2011, zavedl EET, očistil státní firmy a úřady od kamarádů kmotrů 90. let a to je ten problém. Politici, média a oligarchové si nezvykli na slušnou a čistou politiku. Museli jsme začít všichni daně, mazala se šedá zóna a dluh začal klesat. To jim leží v žaludku a snaží se ho zbavit, což se jim nedaří.

Na jaře roku 2020 udeřil nový koronavir v plné síle, nikdo nevěděl, co bude dál a naše vláda (pod vedením Andreje Babiše) se zachovala zodpovědně. Každý z nás měl šanci vidět, jak může nemoc covid-19 zahltit nemocnice - Itálie, Španělsko, Brazílie apod. V létě počet nakažených klesl na 20 nakažených denně, nemocnice byly prázdné a zemřelo max. 5 lidí. Odborníci říkali, že je Covid pryč a chtěli rozvolnit, vždyť to byla koalice SPOLU, která oslavila s dnes už obžalovaným Ferim konec Covidu-19 na Karlově mostě. Když Babiš v srpnu 2020 zmínil možnost návratu roušek, všichni se do něj pustili a tvrdili, že žádné opatření se už dělat nemá.

Andrej Babiš je tedy vyslechl a skutečně se opatření nevyhlašovalo, dokud se situace dramaticky nezhoršila. Když se ale blížily Vánoce, začala tehdejší opozice a média tlačit na rozvolnění. Pamatujete si na prodlužování nouzového stavu? Opozice ho blokovala a chtěla rozvolnění, což se také stalo. Když začal počet nakažených stoupat, všichni to vládě a hlavně Babišovi vyčítali a média se do něj pustila. Začalo platit pravidlo - když se rozvolňuje je to špatně a když zpřísňuje, je to také špatně. Cokoliv vláda Andreje Babiše udělala, bylo to automaticky špatně a voliči na to uslyšeli.

Mediální nalejvárna o tom, jak je Babiš špatný a kampaň koalice SPOLU ovlivnila několik voličů a Babiš ztratil většinu ve Sněmovně. Lidé jednoduše slyšeli na hesla „Babišova drahota“, „Zastavíme zdražování energií“, „Lockdown není řešení“ apod.. V televizi a na plakátech to znělo hezky, ale teď je tvrdá realita.

Jediné, co koalice SPOLU dodržela je Lockdown a EET. Vládní koalice měla štěstí, protože jsme ještě před jejím jmenováním byli proočkovaní, znali jsme mnoho léků a vir zmutoval do méně nebezpečné varianty. EET zrušit museli, aby pomohli kamarádům a sponzorům, kteří jim pomohli se dostat ke korytu.

Vláda slibuje, že nenechá nikoho padnout a přitom již padají. Snaží se to svést na Rusko a Putina, nicméně inflace začala růst na konci roku 2021, když žádná válka nebyla. Energie bylo téma ještě před volbami a Petr Fiala sliboval konec emisních povolenek, které zdražení způsobilo. Nyní je jednodušší jít s EU na ruku a svést situaci na svého nepřítele -Rusko.

Prezidentské volby

S blížícími se prezidentskými volbami bylo hlavní téma - Bude kandidovat Andrej Babiš?. Důvod je jasný, vládní strany mají Senát, Sněmovnu, média a už jim chybí jen prezident, aby se vše vrátilo do zajetých kolejí z 90. let a Andrej Babiš je jediný, který může porazit jejich kandidáty - Danuši Nerudovou a Petra Pavla. Těmto dvou připravila média cestičku na Pražský hrad. Zvala si je jako nezaujaté odborníky, dostali mediální prostor a nyní se jim to kandiduje. Mezitím se všechna média chystaly na Babiše a diví se, že jejich hru nehraje a to je štve.

Dvakrát udělal výjimku a šel do pořadu CNN Prima NEWS, kde mu moderátor nedal prostor a on se musel poníženě hlásit jako ve škole. Následně šel do pořadu K tabuli s informací, že mu otázku budou pokládat děti. Realita? Ředitel školy s informací, že otázky byly předem učené redakcí TV Prima a následně rodiče tuto informaci potvrdili. To ale není všechno. Další věc je střižna FTV Prima a CNN Prima NEWS, která účelně vystřihla otázky, které Babiš hned věděl a okamžiky, kdy byl přátelský. Nechali jen, co se jim hodilo - špatné odpovědi a vzteklý Babiš.

Proč by se tohle všechno dělo, kdyby byl Babiš takový outsider, jak nám média říkají?

Líbil se Vám tento článek? Máme jich mnohem víc…

Sledujte nás, aby Vám nic nového neuteklo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz