Hlavní obsah

Bramborová chuťovka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Bramborová chuťovka

Pokud hledáte elegantní bramborovou přílohu, našli jste ji. Přestože může působit obyčejně, po ochutnání sklidí velký úspěch. Bramborové plátky voní zvolenými bylinkami a navíc jsou ochuceny sýrem.

Článek

Suroviny

Menší porce 2 porce Větší porce

2 velké podlouhlé brambory

50 g strouhaného sýru (parmezán, tučnější mozzarella)

olivový olej

sůl

mletý pepř

mletá paprika

sušený libeček

máslo na vymazání formy na muffiny

Postup přípravy

  1. Vyhřejeme troubu na 190 °C.
  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké cca 2 mm plátky. Nakrájené brambory dáme do misky a zakápneme olejem.
  3. Přidáme sýr a všechno koření. Pořádně promícháme, aby se všechny plátky obalily. Do máslem vymazané formy ukládáme plátky na sebe.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut přikryté alobalem a poté dopečeme do křupava, přibližně ještě 20 minut.
  5. Podáváme jako přílohu nebo jíme jen tak .

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám