Hlavní obsah

Domácí výborná tatarka

Foto: Iren

Domácí výborná tatarka

Vyzkoušejte si udělat tuto výbornou domácí tatarku. Používat ji můžete všude tam, kde máte rádi tatarku.

Článek

Suroviny

1 pomazánkové máslo bez příchuti

2 lžičky zakysané smetany

2-3 lžičky hořčice

2-3 sterilované okurky (podle velikosti)

malá cibule

mléko podle otřeby

špetka cukru

sůl

pepř

pár kapek šťávy z citronu

voda z okurek

Postup přípravy

  1. Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.
  2. Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.
  3. Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.
  4. Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám