Článek
Suroviny
1 pomazánkové máslo bez příchuti
2 lžičky zakysané smetany
2-3 lžičky hořčice
2-3 sterilované okurky (podle velikosti)
malá cibule
mléko podle otřeby
špetka cukru
sůl
pepř
pár kapek šťávy z citronu
voda z okurek
Postup přípravy
- Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.
- Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.
- Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.
- Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.