Hlavní obsah

Halušky se zelím a uzeným masem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Halušky se zelím a uzeným masem

S nadcházejícím chladným počasím přichází chuť na pořádně vydatné jídlo. Domácí halušky s uzeným masem a zelím jsou tím pravým jídlem pro sychravý podzimní den. Uzené maso můžeme zaměnit za brynzu a opečenou cibulku.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

Halušky:

500 g polohrubé mouky

500 ml vody (podle potřeby)

1 vejce

sůl

Směs:

400 g kysaného zelí

500 g uzeného masa

1 cibule

sádlo

cukr

sůl

Postup přípravy

  1. Kysané zelí osolíme, okmínujeme, pocukrujeme a podusíme změknutí.
  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme nakrájíme nadrobno.
  3. Polohrubou mouku smícháme se solí, vejcem a postupně přiléváme vodu. Vymícháme hustější těsto.
  4. Těsto protlačujeme přes síto na halušky do vroucí osolené vody.
  1. Vařící se halušky pořádně odspoda od hrnce zamícháme, aby nebyly přilepené ke dnu. Až halušky vyplavou, jsou již uvařené a můžeme je vyndávat děrovanou naběračkou.
  2. Na sádle osmahneme cibuli, až trochu zezlátne, přidáme na kousky nakrájené uzené a dle potřeby podlijeme vodou. Dusíme do měkka.
  3. Přidáme kysané zelí, halušky a krátce orestujeme.
  4. Hotové halušky můžeme podávat ozdobené jarní cibulkou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám