Hlavní obsah

Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce

Tento recept nabízí kombinaci křehkých a šťavnatých karbanátků v omáčce s pikantním nádechem, která dodá jídlu nezaměnitelný šmrnc. Ideální pro všechny, kteří mají rádi trochu ostřejší chuť

Článek

Suroviny

Menší porce 2 porce Větší porce

300 g namletého kuřecího masa

1 rohlík včerejší

30 ml mléka

sůl dle chuti

čerstvě mletý pepř

1 malá cibule

1 lžička rajčatové pasty z tuby

1 vejce M

2 lžičky škrobu

sádlo na smažení (olej)

Omáčka:

1 cibule

1 menší žlutá paprika

1 špičatá červená paprika

200 g konzervovaných rajčat (v létě čerstvá domácí)

150 ml vývaru masový (zeleninový)

1 lžička paprikové pálivé pasty

2-3 lžíce domácího kečupu

1 lžička čubrice

1 špetka cukru nebo dle chuti

1 špetka sušeného česneku

sůl dle chuti

pepř mletý

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme karbanátky (lze udělat dle vlastního receptu jiné).
    Do malé misky dáme rohlík bez špiček nakrájený na malé kostičky pokropíme mlékem a promícháme.
    Nakrájíme očištěnou zeleninu.
  2. Do větší misky dáme mleté maso, přidáme namočený rohlík, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř, 1 malou cibuli nasekanou nadrobno, 1 lžičku rajčatové pasty, vejce, škrob a vše promícháme.
  3. Z této směsi vytvarujeme 4 karbanátky které obalíme ve strouhance a osmažíme zvolna v pánvi na sádle nebo oleji. Osmažené z obou stran vyndáme a zakryté alobalem udržujeme teplé.
  1. Do výpeku po nich dáme restovat cibuli, ke sklovité cibuli přidáme očištěné a omyté papriky nakrájené na proužky nebo kostičky. Krátce restujeme a přidáme rajčata a paprikovou pastu, čubricu, česnek, domácí kečup, podlijeme vývarem nebo vodou dosolíme a povaříme cca 10 minut.
  2. Nakonec můžeme přidat dle chuti cukr (není nutný, řídíme se podle kyselosti rajčat), promícháme a odstavíme. Podáváme karbanátky s omáčkou s různě upravenými bramborami nebo těstovinami

Poznámka

Je to trochu balkánský styl u nás oblíbený. Maso lze použít mleté koupené. Omáčku můžeme použít i ke zbylé domácí sekané, lze také udělat větší množství, mírně zahustit a podávat s knedlíkem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám