Hlavní obsah

Přírodní krůtí řízky s omáčkou s paprikami

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Přírodní krůtí řízky s omáčkou s paprikami

Jemné krůtí maso a sezónní zelenina, jakou jsou papriky, vytvoří společně chutné jídlo. Papriky budou díky odstranění slupky lépe stravitelné i chutnější. Pokrm podávejte s rýží, nebo jinou oblíbenou přílohou.

Článek

Suroviny

Menší porce 2 porce Větší porce

400 g krůtích prsou

1 zelená paprika

1 žlutá paprika

olivový olej na potření

1 lžíce oleje (na opečení masa)

250 ml rajčatového pyré

chilli dle chuti

1 bobkový list

1 snítka oregana

1 snítka tymiánu

1 špetka soli

cukr dle chuti

čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. Zapneme troubu na 180 °C. Celé opláchnuté a osušené papriky potřeme olejem, osolíme a dáme péct na cca 20-25 minut.
  2. Opečené vyndáme z trouby do mikrotenového sáčku nebo je zakryjeme a necháme zapařit. Sloupeme slupky a odstraníme semeníky. Poté nakrájíme dužninu na nudličky cca 1,5 cm.
  3. Krůtí prsa očistíme od blanek, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na plátky, naklepeme přes fólii, mírně osolíme a krátce opečeme z obou stran v rozehřáté hluboké pánvi (kterou lze dát do trouby) na olivovém oleji.
  4. K masu přidáme rajčatové pyré, nakrájené papriky, koření, bylinky, cukr, osolíme a opepříme. Podlijeme cca 100 ml vody a vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
  5. Vyndáme z trouby, zakryjeme a necháme 10 minut odpočinout. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám