Článek
Suroviny
Menší porce 4 porce Větší porce
800 g brambory
250 g hrubé mouky (nebo polohrubé)
2 cibule
50 g slaniny
sůl
2 lžíce sádla (nebo oleje)
150 g tvrdého sýru
Postup přípravy
- Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kusy, osolíme a uvaříme. Poté z nich slijeme 3/4 vody ve které se vařily, zasypeme je moukou a vařečkou uděláme několik šťouchanců, až na dno. Brambory přikryjeme a necháme na teplém místě 20 minut propařit.
- Nyní musíme vařečkou brambory pořádně spojit s moukou, až získáme hladkou hmotu. Dvěma lžícemi, namočenými v sádle, vykrajujeme z bramborové hmoty jednotlivé kousky.
- Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle. Škubánky sypeme nastrouhaným sýrem a osmaženou cibulkou.