Hlavní obsah

Škubánky se sýrem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Škubánky se sýrem

Škubánky jsou tradiční bramborové jídlo, které se těšilo dříve velké oblibě zejména na venkově. Připomeňte si tento nenáročný pokrm. Vařené brambory stačí spojit s moukou a z hmoty pak tvarovat právě ony škubánky. Doplní je sýr, slanina a cibulka.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

800 g brambory

250 g hrubé mouky (nebo polohrubé)

2 cibule

50 g slaniny

sůl

2 lžíce sádla (nebo oleje)

150 g tvrdého sýru

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kusy, osolíme a uvaříme. Poté z nich slijeme 3/4 vody ve které se vařily, zasypeme je moukou a vařečkou uděláme několik šťouchanců, až na dno. Brambory přikryjeme a necháme na teplém místě 20 minut propařit.
  2. Nyní musíme vařečkou brambory pořádně spojit s moukou, až získáme hladkou hmotu. Dvěma lžícemi, namočenými v sádle, vykrajujeme z bramborové hmoty jednotlivé kousky.
  3. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle. Škubánky sypeme nastrouhaným sýrem a osmaženou cibulkou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám