Článek
Naplněné tortilly pak už jen krátce dozlatova opečeme na pánvi, a je hotovo!
Suroviny
Menší porce 1 dávka Větší porce
menší tortilly (20 cm)
šunka
rajče
jarní cibulka
mozzarella
strouhaný sýr
sugo (nebo kvalitní kečup)
koření na pizzu
trochu oleje
Postup přípravy
- Tortillu potřeme omáčkou sugo a lehce posypeme kořením. Položíme na ni jemně nakrájenou šunku, cibulku a na tenké plátky rajče a mozzarellu.
- Posypeme sýrem a přendáme na pánev s troškou oleje. Přikryjeme druhým plátkem tortilly a lehce přitlačíme i okraje.
- Když tortilla zespodu zezlátne, opatrně ji otočíme a opečeme z druhé strany. Přendáme na talíř, nakrájíme na porce a ihned podáváme.
- Druhý způsob je, že vše uděláme stejně, jen dáme méně surovin a tortillu zabalíme. Opékáme spojem dolů, otočíme a dopečeme.
Záměrně neuvádím počet a váhu surovin, to si každý připraví podle sebe. Je to velice rychlé a chutné pohoštění, s možností obměny surovin.