Hlavní obsah

Výborná Kuřecí tlačenka

Foto: Iren

Kuřecí tlačenka

Tuto výbornou kuřecí tlačenku si udělá doma i úplný začátečník. Zkuste si ji udělat.

Článek

Suroviny

1 kuře cca 1000 -1200 g

3 - 4 skelety

5 - 6 stroužků utřeného česneku

1 cibule

6 kuliček nového koření

6 kuliček celého pepře

20 g čiré želatiny

sůl

tlačenková střeva

potravinový provázek

Kuřecí špízy

Postup přípravy

  1. Naporcované kuře a skelety uvaříme s kořením a cibulí do měkka. Vody dáváme jen tak, aby maso lehce ponořené. Měkké maso obereme a nakrájíme. Kůže a kosti dáme pryč.
  2. Vývar scedíme a odebereme, abychom měli cca 500 ml. Z toho odebereme asi 100 ml a v teplém rozpustíme želatinu. Zbylý vývar převaříme, přidáme česnek a želatinový vývar, už nevaříme.
  3. Přidáme maso a naplníme tlačenková střeva, které z jedné strany pořádně svážeme potravinářským provázkem. Po naplnění uvážeme i druhý konec. Tlačenku necháme do druhého dne ztuhnout.

Kdyby chtěl někdo úplně libovou tlačenku, nechá vývar ztuhnout a sebere přebytečný tuk. Pak se postupuje stejně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Studená kuchyně

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám