Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Dejte lidem vědět, že je máte rádi! Nejen na Valentýna!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iva Vosolová

Nebojte se říci ta dvě slova nahlas! Miluji tě!

Láska existuje proto, aby byla vyjádřena, nikoli odepřena. Jen tak se dá dlouhodobě pečovat o náš láskyplný vztah.

Článek

Je snadné považovat naše pocity vůči druhým za samozřejmé a předpokládat, že lidé, na kterých nám záleží, vědí, co k nim cítíme. Ale zatímco ti, které milujeme, jsou si vědomi našich pocitů, říkat „Miluji tě“ je dárek, který bychom měli dát svým blízkým, kdykoli je to možné.

Dát lidem najevo, že je máte rádi, je důležitou součástí péče o jakýkoli druh láskyplného vztahu. Jen málo lidí se unaví, když se jim říká, že jsou milováni, a říkat „Miluji tě“ může změnit něčí život, posunout vztah na novou úroveň nebo znovu potvrdit a posílit pevné pouto. Každý to potřebuje slyšet. Tři jednoduchá slovíčka „Mám tě rád/a“. Když někomu dáte najevo svou lásku, přiznáte mu, že vám na něm záleží tím nejdůležitějším způsobem.

Může být obtížné vyjádřit svou lásku slovy, zvláště pokud jste vyrůstali v prostředí rodiny, ve které se nikdy nebo ne moc často vyjadřovala nahlas náklonnost vůči sobě navzájem. Nebojte se to vyjádřit! Nebojte se, že tak budete zranitelnější. Je důležité sdílet své pocity s těmi, na kterých vám záleží. Součástí naplnění, které přichází s tím, že někoho milujete, je říct mu, že ho milujete.

Nebojte se síly svých emocí a nebojte se, že to váš milovaný nebude cítit stejně. Slova „miluji tě“ se často přirozeně vyjádří druhému, aniž byste čekali reakci nazpět. Ten dotyčný, se kterými dané pocity máte, je z podstaty naplněn hojností lásky, nikdy se proto nebojte, že vám dojde láska vůči druhému, pokud vám váš projev lásky zrovna nevyjádří, nedá vám ho nazpět také slovy, nemá zrovna na to svůj okamžik. I když to tak nemusí vždy vypadat, láska ze srdce je nabídka, která je vždy bezpodmínečná a dává se bez okolků. To je pravá podstata daru „Miluji tě“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz