Hlavní obsah
Seberozvoj

Malé zázraky jsou okolo nás neustále, každý den! Stačí je vnímat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iva Vosolová

Otevřte své oči dokořán! Vnímejte malé zázraky v kažodennosti!

Když si začnete všímat, jak mohou i malé věci naplnit naše dny radostí, je i pro vás pravděpodobnější, že zažijete ten „NEJ“ zázrak vašeho života.

Článek

Největší radost todiž pochází z každodennosti, když ji umíme vnímat!

Možná se vám na první pohled může zdát, že vaše pocity štěstí pramení z větších událostí ve vašich životech. Tak to ale není!

Všímejte si, prosím, jak mohou i malé věci naplnit naše dny radostí. Jakmile si totiž najdeme čas rozhlédnout se kolem sebe a stát se svědky krásy okolo nás jak v lidech tak v přírodě, stát se svědky laskavosti a smíchu, které nás obklopují, tak to, co se může zdát jako všednost každodenního života, se naplní mimořádnými událostmi každého našeho okamžiku.

Pokud tento smysl pro uvědomění vneseme do svého života alespoň na několik minut denně, začneme si uvědomovat a vnitřně si automatizovat, jak se skutečně máme krásně.

Vnímání radosti, která nás obklopuje, může u některých lidí vyžadovat vědomé úsilí, aby se stalo součástí každodenní rutiny. Jak tedy na to?

Když se ráno probudíte, stanovte si záměr všímat si více konkrétní radosti okolo vás, a sledujte pak, jak se váš den a nakonec i váš život postupně naplní větší radostí.

Čím více to budeme dělat, tím více si budeme schopni všímat dětského smíchu nebo třpytu kapek rosy na okvětním lístku. Dovolte této radosti, aby zcela naplnila vaše srdce, a odtud se přirozeně rozšíří do celého vašeho těla a poté se rozšíří i na ostatní a rozdá jim radost. Že jste na dobré cestě, je váš vlastní smích, vaše vlastní pobrukování nebo dokonce zpívání. :-)

Přijímání drobných radostí každého dne rozšiřuje náš pocit propojení se světem, zejména jakmile se na ně lépe naladíme. S každým dalším dnem zjistíme, že tyto drobné radosti, které přinášejí hlubší úroveň ocenění všeho, co nám vesmír do života dal, a to jsou ty největší zázraky. Za to buďme vděční.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz