Hlavní obsah
Seberozvoj

Hledáte odpovědi? Najdete je! Stačí si odpovídat na své vlastní otázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iva Vosolová

Všechny odpovědi máte dávno již v sobě a vždycky jste měli. Mnoho z nás hledá odpovědi na životní otázky tím, že se pídí mimo sebe a snaží se získat rady ve svém okolí. Přesťaňte ale hledat mimo sebe!

Každý z nás je jedinečný, s vlastními hodnotami, historií, způsobem prožívání světa. To vše definuje nás a naši realitu. Hledání odpovědí u druhých je proto užitečné jen částečně.

Článek

Odpovědi na naše osobní otázky lze nejčastěji najít našim „vhledem“ dovnitř sebe.

Když si uvědomíte, že máte vždy přístup k tomu, co potřebujete, a začnete se rozhodovat pomocí vnitřního kompasu, můžete přestat hledat mimo sebe. Pokud se dokážete naučit naslouchat, důvěřovat a přijímat moudrost, která ve vás již je, budete schopni sebevědomě procházet svým životem.

Důvěřovat své vnitřní moudrosti může být zpočátku nepříjemné, zvláště pokud vás to nikdo v dětství nenaučil a vy jste zvyklí hledat odpovědi u těch druhých. Každý z nás má nicméně výhradní přístup ke svému vnitřnímu poznání.

Jediné, co musíme praktikovat, vylepšovat se v tom, je vnitřní naslouchání. Nezapomeňte proto být trpěliví, až se budete znovu učit, jak naslouchat, přijímat a následovat své vlastní vedení, svoji intuici. Pokud si nejste jisti, zda následování vaší vnitřní moudrosti bude spolehlivé, vzpomeňte si na nějakou situaci, kdy jste důvěřovali svému vlastnímu já a vše fungovalo bez problémů. Vzpomeňte si, jak se k vám dané odpovědi dostaly, jak jste se cítili ve vašem těle, a co se stalo, když jste jednali podle této vnitřní intuice. Nyní si vzpomeňte na dobu, kdy jste si nevěřili a výsledky nefungovaly tak, jak jste doufali. Občas totiž každý instinktivně ví, že je to pravé.

Když půjdete proti tomu, o čem víte, že je to to pravé, můžete snadno sejít z cesty, protože už nesledujete svůj vnitřní kompas. Podívejte se tedy do svého nitra a hledejte odpovědi na své životní otázky, konzultujete je svým nejlepším průvodcem, s vámi. Jen vy samotní víte, jak a proč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz