Hlavní obsah
Rodina a děti

Jak jsem si myslel, že se vychovávají děti, a jaká je realita - první Vánoce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jakub Jonáš

V již 3. díle našeho příběhu o tom, jak jsem si myslel, že se vychovávají děti a jaká je realita, když dítě skutečně mám, se podíváme na naše první „Šťastné a veselé“…

Článek

Blíží se první Vánoce.

Náš syn už je s námi 3 měsíce a musím říct, že si nemůžu stěžovat.

  • Sice žena kojí poměrně často, ale jinak dítě spí skoro celou noc.
  • Synáček už s námi začíná pomalu interagovat.
  • Já už zvládnu několikrát za den (když jsem doma) přebalit.
  • Máme své první fígle, jak dítě utišit.

První 3 měsíce se naštěstí obešly bez úrazů (dítěte i rodičů). Všichni jsme zdraví a to je to hlavní.

Foto: Jakub Jonáš

Říkají to přece úplně všichni…

Vánoce se neúprosně blíží a my už několik týdnů čekáme na nové čerpadlo, protože to staré nám na naši spotřebu už nestačí.

A jako na potvoru nám nedávno odešlo auto. Jak se říká: „když už, tak pořádně, a vše ideálně najednou”…

Je 22. 12, 19:05 a konečně k nám po dlouhém čekání přijíždí pánové s novým čerpadlem. Mají ho rovnou namontovat a zapojit. Konečně. Jen je tu malý háček - na nové potrubí, které jsme si taky zaplatili, tak trochu zapomněli. Ale jak nás sami profesionálně přesvědčili: „to ani nebude potřeba“. Inu, tak co, týden to ještě počká. Hlavně, že už bude dostatek vody, ač ze starých potrubí.

Je 23. 12. nad ránem a najednou nám neteče voda… Kdo by to byl čekal. Dobrá zpráva je, že čerpadlo je skvělé, ta horší je, že proud vody nám prorazil staré potrubí. A to fest… No, co na to říct, zkuste si sehnat potrubí a ještě někoho, kdo ho bude 23.12. kopat v -5° C a do metru zmrzlé země…

Je sobota 24. 12. První Vánoce v našem „novém“ domě a taky první Vánoce našeho syna. Sice nám neteče voda, ale jinak si nemáme na co stěžovat. Hlavně, že je doma teplo.

Zhruba v 11 hodin začaly v obýváku z ničeho nic bouchat, pištět a skákat trubky teplovodních rozvodů. Kamna, která jsme dosud zvládli ohřát sotva na 40°C, mají najednou 120°C. Co teď. Žena hystericky řve, že to určitě bouchne, a balí dítě a evakuační zavazadlo. Já má klidnou hlavu a volám topenáři. Ten se naštěstí smiloval a pátý telefonát za posledních 5 minut mi vzal. No, zdá se, že nám pro změnu odešlo oběhové čerpadlo.

Paráda. Tak „šťastné a veselé“.

Foto: Jakub Jonáš

Co na to říct? Když už tak pořádně…

Uběhlo několik dní a nakonec se povedlo zajistit nové potrubí i opravu čerpadla. Mezičas jsme strávili u tchýně, protože bez tepla v domě to s malým dítětem nejde. Tak, opraveno a všechno jede zase ve starých kolejích. (Teda zatím bez auta, ale to už nějak zvládnem.)

Teď už to bude jenom dobrý… Nebo? To se dozvíte až v dalším článku. Dejte odběr. ;)

A mezitím se s námi můžete v komentářích podělit o to, jak probíhaly vaše první Vánoce s  novorozeným miláčkem, pokud chcete.

P.S. Už jste viděli předchozí dva díly? Zde je díl první a zde potom díl druhý.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz