Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Láska stojí za nejčastějším bolehlavem. 2 + 1 považují za normu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Vstoupil mezi ně někdo třetí. Jdou od sebe.

Rodina se mně v počátcích poskytování psychoterapeutických služeb zdála jako model 1 + 1 případně navíc děti. Chyba lávky! Vztahů 2 + 1 je více, než by člověk předpokládal. Jak s nimi naložit?

Článek

Zpravidla všechny párové vztahy začínají na půdorysu 1 + 1. Dále už vše záleží na fantazii a toleranci zúčastněných. Nikomu nelze nic předpovídat, všichni jsou si vědomi ztrát a nálezů, které je mohou potkat.

Pravda na povrchu

1 + 2 při kolizi hrozí totálním fiaskem. Ono se to nezdá, ale i proutníkům hrozí vyčerpání. Kdo nejde s barvou ven, měl by zvážit dopad na psychiku. Ocitá se pak totiž v bludném kruhu, který se může jen a jen prohlubovat. Dno je u každého jiné.

Anketa

Dovedli byste odpustit nevěru své/ho partnera/ky?
No, nesměl/a bych se o ní dozvědět. Co oči nevidí, to srdce nebolí!
100 %
Ani omylem! To by si musel/a sbalit. A ihned!
0 %
Už to máme za sebou. Rozvedli jsme se.
0 %
Nějak to ještě rozdýcháváme, ale už to prostě není ono.
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Jestli zasvětit všechny nebo jen jednu stranu páru, to je otázka, na kterou si musí nalézt odpověď každý sám. V každém případě lze předpokládat, že pokud nešlo o situaci, která může nastat po zásadním rozhovoru mezi čtyřma očima, je hledání odpovědi těžší.

Pokud je iniciátorem vztahů muž, není překvapující, že dopadne jako sedláci u Chlumce. Buď se od něj odvrátí manželka, nebo milenka. Nebo obě. Rozhodujícím faktorem dalšího myslitelného vývoje bývá rozhodnutí věc vyřešit. Jít s barvou ven.

Svůdník vidí chyby na druhých

Pokud se do hry vetře úvaha o tom, komu dát přednost a koho upozadit, tluče neštěstí samo na dveře. Pozitivní lidské modely chování jako tolerance a vstřícnost jsou v cuku letu nahrazeny situačně optimalizovanými typy reakcí. Přichází čas nedůvěry, podráždění a podezíravosti. Každý si brání pro sebe pečlivě vykolíkovaný prostor!

Přirozená svévole si vybírá svoji krutou daň, jež může způsobit diskomfort osobního prožívání stávajícího způsobu života. Důvodem k nevěře pak jsou typicky mělké momenty, spojené s životem daného jedince.

Je buď přemožen touhou, která může být silnější než jeho vůle. Nebo únavou z pohledu na fyziologické změny, které provází člověka na jeho cestě životem u protějšku, který si kdysi vybral! Sám sebe kupodivu svůdník vynechává…

Jde o hru s ohněm, ať je to jakkoliv. Kdo seje vítr, může sklidit bouři. Pokud dojde při manévrování k odhalení, může být oheň na střeše. S nedozírnými následky! Jestliže existuje pouhé podezření, dá se rozmluvit. Pokud přijde na odhalení důkazu v podobě hmatatelného faktu, je dobré začít balit kufry. Začátky čehokoliv nového bývají fajn.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz