Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Kamery do auta: Jak se nespálit při nákupu a nachytat piráty silnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: KAL VISUALS (Unsplash)

Dobrá kamera do auta by měla být přiměřeně velká a potřeby kameramana.

Kamera do auta pro vás může být skvělým pomocníkem při dopravní nehodě, kdy je potřeba podat svědectví o autonehodě. Jakou kameru do auta byste tedy měli zakoupit a podle čeho vybírat?

Článek

Proč si pořídit kameru do auta?

Kamera v autě nebo na motocyklu je multifunkčním asistentem pro každého řidiče. Zaprvé kamera zachytí prostor před vozidlem, takže může být užitečným svědkem v případě dopravní nehody. Toto svědectví vám může vyřešit mnoho problémů, zejména při nehodách, kdy pachatelé nejsou na první pohled zjevní. V těchto případech vše, co musíte udělat, je sledovat záznam z kamery, obvykle je situace jasná. Pomocí kamery v autě se můžete vyhnout složitému dokazování: výslechům, svědectví, rekonstrukci, znaleckému posudku atd. Nemluvě o smrtelných nehodách, kde vše končí u soudu, v nejhorším případě vězením.

K čemu vám poslouží kamera do auta?

Autokamera je skvělým pomocníkem, který vám může zachytit piráty silnic a vandaly, zaznamená dopravní nehody a přestupky. Díky kameře se vyhnete křivému obvinění a zároveň nezapomínejte, že kvalitní kamera dokáže i detekovat radary a tím vás chránit před pokutami z rychlé jízdy.

Kameru ale také můžete využít pro cestovatelské účely a zdokumentovat si krajinu kolem sebe a uchovat si vzácné vzpomínky z vašich cest.

Jaké existují typy autokamer?

Na začátku vám doporučujeme si položit otázku, jaké místo by měla vaše kamera do auta snímat. Pokud si odpovíte, přejděte poté ke třem základním skupinám autokamer:

Klasická autokamera – zabírá pouze jedno místo, zpravidla před autem. Standardně umísťujeme do horní části čelního skla. Dbejte, aby vám autokamera neblokovala výhled.

Duální autokamera – Jedná se víceméně o dvě kamery, v jeden moment dokáže snímat veškeré dění, které se odehrává před kamerou, tak i za ní.

Externí autokamera – Takovéto kamery snímají vše, co se děje za autem. Jedná se zpravidla o doplněk k hlavní autokameře.

Jaké konkrétní autokamery doporučujeme pořídit?

Navitel MR250 NV

Inteligentní zrcátko, ve kterém najdete hned dvě autokamery. Přední kamera vám poslouží pro záznam veškerého dění před autem, zatímco zadní vodotěsná kamera vám pomůže při couvání. Tato autokamera nabízí také senzor nočního vidění a díky modernímu optickému systému bude záznam v noci rovněž kvalitní. V zrcátku je zabudovaný pětipalcový IPS display. Nahrané záznamy je možné ukládat na MicroSD karty.

Nextbase 322GW

Nextbase 322GW je kamerou do auta s širokoúhlým objektivem a dokáže pořizovat videa ve full HD rozlišení. Proto se můžete na perfektně kvalitní záznam spolehnout ve dne i v noci. Tato Kamera disponuje řadou praktických prvků a funkcí, které vám pomohou se cítit na vašich cestách bezpečněji. Dále kamera nabízí GPS, Wi-Fi, dotykový displej, parkovací režim a magnetický držák. Kamera vám také poskytuje cyklické nahrávání a možnost přidání zadní kamery.

70Mai 1S

70Mai 1S je skvělou autokamerou, která by měla být vybavením každého řidiče. Tato kamera je vybavena pokročilou technologií, které kralují širokoúhlý 130° objektiv a zároveň také obraz v úplném HD rozlišení. Tato kamera je vybavena také hlasovým ovládáním a nechybí ji chytrý procesor, díky němuž ji můžete ovládat pomoci vašeho smartphonu. Funkce automatického nahrazování starých záznamů za nové zároveň šetří místo na vaši paměťové kartě.

Zdroje

1) Jak vybrat kameru do auta

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz