Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zemanova přednáška? Politická mrtvola předvedla jedovaté řeči a papouškovala ruskou propagandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Strachoň (Wikimedia Commons)

Znovu a znovu vytahovaná politická mrtvola - Miloš Zeman.

Hnutí SPD se opět předvedlo, ve snaze destabilizovat českou společnost vytáhlo z politického hřibitova Miloše Zemana. Přednáška bývaleho prezidenta však nepřinesla nic nového ani zajímavého, pouze jedovaté řeči a zlobu.

Článek

Zeman v projevu kritizoval vládu Petra Fialy za její nekompetenci a amatérismus. Pojďme si vyvrátit nejzásadnější nesmysly z jeho projevu a podívat se, proč ruská propaganda volí útoky tímto směrem.

Věda, výzkum je Heleně Langšádlové vzdálená

Paní ministrně Langášdlová vystudovala střední školu stavební, obor vodohospodářské stavby. Toto studium jí poskytlo základní znalosti o přírodních vědách a technologiích. Současně má jako vystudovaný politolog fungování společnosti a státní správy, což je důležité pro pochopení kontextu vědy a výzkumu o kterém může Miloš Zeman jenom snít.

Její vzdělání ji tak připravilo na pochopení složité problematiky vědy a  výzkumu, ale také její financování, organizaci a přenos do praxe, které jsou na vyšší manažerské pozici nutností, neboť činnost zahrnuje řízení velkého rezortu s mnoha zaměstnanci a projekty v různých oblastech vědy a výzkumu. Manažerské schopnosti dokládá ostatně titulem MBA.

V dostavbě jaderné elektrárny Dukovany však paní ministrně Langšádlová zastává názor, že by z tendru měly být vyřazeny firmy z Číny a Ruska, takže je jasné, proč byla zvolena jako cíl útoku rusofilní loutky.

Nekompetentní vláda amatérů vhodná k odvolání

Na vyvrácení tohoto obecného generalizujícího tvrzení stačí jeden příklad za všechny - ministr zahraničí Jan Lipavský, který je politologem a má zkušenosti z diplomacie. Díky jeho podpoře Ukrajiny a nespadání do ruských dezinformačních kampaní získává Česko mezinárodní prestiž k nechuti Zemanova loutkovodiče Putina.

Současně nezapomínejme, že vláda Petra Fialy se jasně opírá o hlasy lidí získané v demokratických volbách a v parlamentu má drtivou většinu. K předčasným volbám proto opravdu není důvod, občané se potřebují spolehnout na platnost zákonů v této zemi, a vidět, že v parlamentní demokracii má jejich hlas smysl.

Tak zase sbohem

Nelze se tak těšit, až se Miloš Zeman vrátí na politický hřbitov, začne si užívat důchodu a přestane s jakešovskými projevy odtrženými od reality. Občané totiž nejsou hloupí a pamatují si Zemanovy přátele Šloufa s Mynářem, i Zemanovo rozkradení Mostecké uhelné i schvalování ruského teroristického útoku na Vrbětice, při kterém zemřeli dva čeští občané.

A snad se za ním brzy vydá z aktivní politiky i Tomio Okamura.

Zdroje

1) Ministrně Langšádlová žádá vyřazení Ruska a Číny z výstavby Dukovan:

2) Miloš Zeman nechce jmenovat Lipavského

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Mostecká uhelná

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz