Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Znáte rimming? Erotická praktika Anilingus je nadějí na zlepšení zatuchlého sexuálního života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mahrael Boutros (pexels)

Anilingus přinese nevídanou spokojenost

Anilingus může být zajímavým kořením vašeho sexuálního života. Co to je a proč byste mu rozhodně měli dát šanci?

Článek

Nazývá se anilingus, slangové též rimming. Jedná se o sexuální praktiku vycházející ze stimulace anální oblasti jazykem.

Stimulace může mít různou podobu a zahrnuje jak samotné zasouvání jazyka do análního otvoru, tak i dráždění hráze či laskání hýždí. Sáhnout můžeme k různým způsobům, jako je líbání, lízání či sání. Lze jej zkombinovat s tzv. análním prstěním neboli zasouváním prstů do konečníku. Jazyk je ale oproti prstům mnohem citlivější a právě v tom spočívá ta největší síla rimmingu. Oba aktéři tak mezi sebou mají rozdělené pasivní a aktivní role a samozřejmě je lze libovolně střídat.

Praktikována bývá tato technika jak homosexuálními páry, tak také těmi heterosexuálními. Právě ty z ní mohou vytěžit vítané oživení konvenčních postelových hrátek. Mnoho z tradičně založených párů poprvé tuto aktivitu zahlédlo v pornografii. Vyzkoušet ji naživo ale rozhodně smysl má.

Obecně anilingus lze pojmout jednak jako předehru k análnímu sexu. Vyplatí se ale dát si v tomto směru čas, pokud se do něj hned pustit nechcete. Samotný rimming vám může doslova otevřít dveře k dosud nepoznanému prožitku.

Především oblast svěrače je totiž doslova protkána nervovými zakončeními. Za její inervaci je především zodpovědný tzv. pudendální nerv. Ten je důležitý pro získávání senzorických vjemů v oblasti penisu, vagíny, klitorisu, šourku, stydkých pysků, vulvy, perinea a právě análního otvoru. Celá tato část je proto velmi citlivá a lze ji považovat za důležitou, byť mnohými ne úplně probádanou erotogenní zónu. Zažít díky ní můžete zcela nový typ orgasmu.

Pozor si dejte na bakterie i viry

Podle odborníků ze světa sexuologie přitom stud nebo znechucení nejsou na místě. Rimmingu se můžete oddávat podle svých potřeb. Podmínkou k bezpečnému provozování této praktiky je především zvýšená míra hygieny.

Ideálně se doporučuje podstoupit u pasivního partnera před započetím klystýr. Mnozí ale provozují tuto techniku jednoduše po důkladném omytí příslušných partií mýdlem, optimálně bez parfemace. I to by mělo být dostačující.

Proč se vyplatí věnovat trochu času přípravě a v případě rimmingu se vzdát představy jen tak spontánně „jít na věc“? Ohroženi mohou být partneři při tomto typu intimností především přenosem bakterie Escherichia coli nebo bakterií z rodu Salmonella. Ty nepatří nejen do úst protějšku, ale samozřejmě ani na penis či do vagíny. Z dalších bakteriálních nákaz hrozí též přenos chlamydií, kapavky nebo syfilidy.

Kromě bakteriálních infekcí je nutné si dát pozor i na přenos virových chorob, hlavně hepatitidy neboli žloutenky. Především se může jednat o typ B a C. Stejně tak se můžete nakazit oparem včetně toho genitálního nebo lidským papilomavirem (HPV).

Mimo to hrozí také přenos parazitických infekcí. Coby nepříjemný „suvenýr“ ze sexu si můžete odnést například parazita, jehož latinský název zní Entamoeba histolytica, česky měňavka úplavičná. Jedná se o jednoho z nejběžnějších lidských parazitů.

Hygiena a vzájemná důvěra jsou podmínkou

Doporučuje se také se oholit. Pro partnera, který anilingus provádí, může být za těchto podmínek příjemnější, ale silnější prožitek bude mít i přijímající protějšek. Hladká pokožka se stává senzitivnější.

Mimo to má smysl také mít po ruce lubrikační gel. Anální oblast totiž postrádá schopnost přirozené lubrikace. To ale není nezbytná podmínka, někteří experimentátoři si jednoduše vystačí s vlastními slinami.

Důležitý je také výběr partnera. Ideální je rimming hlavně k oživení dlouhodobého vztahu. Nejenže překročit určité tabu může být vzrušující, ale také se po boku někoho, koho delší dobu znáte, mnohem více uvolníte a máte šanci si tuto novou zkušenost užít. Navzájem si tak dáte šanci nebývale prohloubit intimitu a hluboké emoční pouto, které mezi sebou máte. Jednoznačně se ale nenechte do ničeho natlačit, vždy by měl být tento akt výsledkem vzájemné dohody a dobrovolného rozhodnutí obou zúčastněných.

A nezapomeňte na ještě jednu drobnost: Po ukončení rimmingu si ústa vypláchněte ústní vodou. Zničíte tak veškeré potenciální bakterie, které by vás ještě mohly ohrozit. Navíc si osvěžíte dech a můžete i pokračovat v dalších intimnostech včetně líbání.

A ještě jeden tip: Pokud patříte k osobám citlivějším, přesto byste rádi vyzkoušeli právě anilingus, můžete si také v sexshopu pořídit speciální roušku. Tyto pomůcky se používají pro skutečně bezpečnou formu cunnilingu nebo rimmingu a mohou být dokonce ochucené. Slouží jako bariérová ochrana proti přenosu chorob.

Nestyďme se být otevřeni novým zážitkům

Pak už vám nic nebrání se tomuto prožitku oddat. Budete patřit k výjimkám, pokud ho zkusíte? Jak běžná je tato praktika vlastně v ložnicích? Podle průzkumu z roku 2021, který realizovalo Melbourne Sexual Health Center v Austrálii, 25,5 % heterosexuálních mužů a 9,3 % heterosexuálních žen uvedlo, že během posledních tří měsíců prováděli právě rimming.

Jak jsme na tom v Česku? Oficiální statistická data konkrétně pro tuto oblast k dispozici nemáme. Lze tak jen odhadovat, na kolik jsme otevřeni novým zážitkům. Výzkumy říkají, že nejvíc kreativní jsou milenci v období zamilovanosti. Poté už nadšení a fantazie může mít sklony poněkud uvadnout. A to by jednoznačně byla škoda. Třeba právě anilingus se tak může stát tím správným pověstným kořením pro váš sexuální život.

Zdroje

1) Anilingus

2) Co je to rimming

3) Znáte rimming?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz