Hlavní obsah
Umění a zábava

Alena ve Zlaté labuti dostane šanci na návrat. Zaplatit ale musí vysokou cenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Tragický osud Alenky ve Zlaté labuti divákům nedá spát. A tak se stále dokola ptají - vrátí se ještě jejich oblíbená postava, která si toho tolik vytrpěla? A budou mít radost. Tedy alespoň na chvíli.

Článek

Prodavačka Alena Zimová to od začátku nemá jednoduché. Nejdřív se zamilovala do své nadřízené Ireny Maškové, což byla ve třicátých letech minulého století učiněná katastrofa. Homosexualita byla nemoc - a podle toho s ní také jednali.

Krutý nástroj pomsty

Aby toho však neměla v osudu psáno málo, stala se obětí lstivého Grubera, který ji znásilnil. Evě tvrdil, že proto, aby nemyslel na ni, nakonec ale přiznal, že začínající herečku ani nemiluje, ačkoliv si to přál. Alena se tak pro něj stala jen nástrojem pomsty vůči Ireně Maškové, kterou chtěl donutit k poslušnosti.

Jenže z toho vzniklo ještě větší neštěstí - Alena otěhotněla. A navzdory názorům všem okolo ní se rozhodla, že si dítě nechá. To Gruber nechtěl akceptovat a poslal ji do programu v Lebensbornu ve Veltrusech. Jeho cílem bylo zalidnit Třetí říši čistokrevnými Árijci.

Strategie spočívala v anonymních porodech a následného nabídnutí dětí, a to včetně těch z mimomanželských svazků, k adopci - zejména příslušníkům SS. Alena je se svými jemnými rysy a plavovlasou hřívou dokonalou kandidátkou. Irena Mašková za její záchranu bojuje, a dokonce obětovala Martina Kantora. Ten ale prozatím odmítnul ve vězení vypovídat. Byla to ta správná cesta?

Alena dostane nabídku

Jaké bude překvapení, že právě Kantora přivede Gruber do Zlaté labutě zpátky! Že už by ho snad přestalo bavit jeho mlčení, kdy nenapráskal žádného ze svých kamarádů z odboje? Nebo chce snad Irenu týrat tím, že udala jednoho ze svých zaměstnanců?

Snad právě to bude příležitost Aleny, aby se vrátila do bezpečí. Bude muset ale obětovat to, co ji bude nejcennější. Bude to právě dítě, které čeká s Gruberem? Nahradí mu ona ztrátu s manželkou či mu snad právě Alena porodí vytouženého syna? Jenže ani ona zřejmě neví, že její nejbližší kamarádka Eva pod tíhou svých skutků a neopětované lásky spáchala sebevraždu. A když se konečně vrátí Bára, zjistí, že Petr už má dávno jinou…

Zdroj: TV Nova, VOYO, Facebook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz