Hlavní obsah

Došel vám korektor? Na tmavé kruhy vám poslouží i domácí varianta, příprava je snadná

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik (premium license)

Na kruhy pod očima vám pomůže kostka ledu v látkovém kapesníku nebo čajové sáčky. V nouzi nevyšší je tu ale domácí přírodní korektor! Potřebovat budete jen tři ingredience.

Článek

Tmavé kruhy pod očima jsou běžným problémem, který může mít několik různých příčin. Tyto tmavé stíny pod očima mohou být způsobeny následujícími faktory:

  • Genetické faktory: Sklon k tmavým kruhům pod očima může být dědičný. Pokud mají vaši rodiče nebo blízcí příbuzní tento problém, máte větší šanci, že vás bude trápit to samé.
  • Stárnutí: S věkem se mění struktura kůže. Dochází k úbytku tuku a kolagenu, což obvykle způsobí, že pokožka pod očima se stává tenčí a průsvitnější. Tím se tmavé kruhy stávají více viditelnými.
  • Nedostatek spánku a únava: Nedostatek spánku a vysoká úroveň stresu mohou způsobit, že krevní cévy pod očima se rozšíří, což vede k tmavším stíráním pod očima.
  • Pigmentace kůže: Někteří lidé mají přirozeně tmavší pigmentaci kůže pod očima.
  • Alergie: Alergické reakce mohou vést k otoku a zánětu v oblasti kolem očí, což snadno způsobí tmavé kruhy pod očima.
  • Slabá cévní struktura: Tenká a křehká kůže pod očima může způsobit, že krevní cévy jsou více viditelné, což vede k výraznějším tmavým kruhům.
  • Dlouhodobé slunění: Přemíra slunečního záření může stimulovat produkci melaninu v kůži, což obvykle vede k hyperpigmentaci pod očima.

Pro zmírnění tmavých kruhů pod očima je důležité dodržovat zdravý životní styl, pravidelně spát, minimalizovat stres a chránit pokožku pod očima před slunečním zářením. Velkým pomocníkem jsou také kosmetické přípravky. Ale co dělat, když zjistíte, že korektor právě došel a potřebujete rychle náhradu? Zkuste domácí variantu!

Domácí korektor na tmavé oči pod očima

Suroviny

Lžička kokosového oleje, lžička aloe vera gelu a půl lžičky strouhaného kurkumového kořene pro světlou pleť. Pokud máte tmavší pleť, použijte kakao.

Postup

Suroviny v misce smíchejte. Při nanášení korektoru použijte čistý prst nebo jemný štětec na make-up. Naneste malé množství na oblast tmavých kruhů pod očima. Dobře rozetřete. Směs můžete lehce krouživými pohyby vklepat, aby se rovnoměrně vstřebala. Pokud máte pocit, že potřebujete větší krytí, můžete přidat další vrstvy. Nechte chvíli zaschnout a poté pokračujte v aplikaci make-upu nebo dalších produktů na obličej.

Zdroj: healthline.com, NBC News, hackday.com, cw33.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz