Hlavní obsah
Sport

Dvacítka v semifinále prohrála se Švédskem. Mé obavy po zápasu s Kanadou se naplnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Andy Devlin / Getty Images / Free license

Český tým na Mistrovství světa v ledním hokeji do dvaceti let prohrál v semifinálovém zápasu proti Švédsku a zahraje si tak utkání o bronz. Zklamání je o to větší, že zápas byl velmi vyrovnaný.

Článek

Když jsem ve svém starém článku zmiňoval, že naše výhra nad Kanadou byla čistě náhoda díky šťastnému odrazu a ne nějaké drtivé vítězství, jak mi tvrdili kamarádi, nebo kolegové z práce, tušil jsem tak nějak, že na silné Švédsko to nebude stačit. Na náhody se spoléhat nejde, ale nechtěl jsem věštit ani spekulovat. I přes prohru 5:2 naši kluci předvedli důstojný výkon, který si zaslouží pochvalu minimálně za první dvě třetiny a já jen doufám, že se jim bude dařit v boji o bronz.

Zase jsme na ně vlítli

Stejně jako s Kanadou, Češi do semifinálového zápasu se Švédskem přijeli s raketami uvnitř bruslí. Tlak, který jsme vyvíjeli, byl účinný, dojíždění hráčů i důsledná obrana způsobily, že Švédsko nám nestačilo a já jen vzdychal přáním, aby stejně hrálo naše Áčko.

První gól byl jen důsledkem tohoto tlaku. Když Švédsko srovnalo na 1:1 (smutná chyba brankáře) trochu jsem se bál, aby náš tým nezatuhl a nedostal další dva rychlé a konec.

Houževnatý tým

Čeští mladíci se však nezalekli narůstajícího švédského tlaku a obstojně hráli jak v obraně, tak i v útoku. Obávaná druhá třetina, před kterou v rámci statistik varovali i komentátoři, pro nás dopadla dobře. Týmy si opět vyměnily po jednom gólu, ale ani jeden tým neměl vyloženě navrch. Troufám si říct, že český tým byl stále o chlup lepší. Velmi se mi líbil pohyb naší dvacítky a to, že nenechali silnému Švédsku vydechnout.

Škoda toho závěru

Třetí třetina nepokračovala v duchu celého zápasu, oba týmy srdnatě bojovaly, ale našim jakoby došel dech. Hnaní domácím publikem, Švédi nepolevovali ze svého tlaku. I když Hrabal hned z kraje třetiny smazal svou chybu z prvního gólu a zachránil český tým, Švédi opravdu tlačili a to vyloučení a následný gól na 3:2 pro Švédsko nás srazilo dolů.

Celý zbytek třetiny bylo vidět, že se čeští hokejisti snaží, ale opět jako s Kanadou ve druhé třetině, puky začaly odskakovat, kombinace začaly být nepřesné, rychlost se z nohou ztrácela. Finální výsledek 5:2 byl zasloužený pro lepší tým - Švédsko. Češi zvládli hrát tempo 40 minut, bohužel zápas v hokeji trvá minut 60.

Bitva o bronz

Přeju našim mladíkům do posledního zápasu hodně štěstí, pevné nervy, rychlé brusle a přesnou střelu. Možná našemu brankáři trochu více jistoty do střel od modré. Ať už Finsko, nebo USA zápas to bude velmi těžký, ale věřím, že naši mají na to, přivést domů placku. Každopádně, ať poslední český zápas na MS U20 dopadne jakkoliv, přeju si, abychom minimálně hráče jako Cibulka, nebo Kulich viděli i v A-týmu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz