Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nekritizujte Čechy, pyrotechniku v Praze odpalovali hlavně cizinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Maky_orel/Pixabay.com/Free license

Reaguji na článek Jasmíny Esterové, která se hned na začátek roku musela zchladit žáhu na Češích. Dle mé osobní zkušenosti nepravdivě.

Článek

Zákaz odpalování pyrotechniky v centru města Prahy

Nutno podotknout, že vyhláška omezující používání pyrotechniky v centru Prahy již funguje nějakou dobu. Nejde o novou záležitost. Letos pouze došlo ke zpřísnění. Pyrotechniku nelze podle vyhlášky odpalovat v historickém centru města, v parcích, na náplavkách, v okolí nemocnic či domovů seniorů ani v blízkosti zařízení pečujících o zvířata.

Nevím, jak autorka, ale my trávíme silvestrovské oslavy a Nový rok v Praze pravidelně. A pravidelně tuto vyhlášku porušují cizinci, kteří o tom jednoduše nevědí. Já neříkám, že se nenajde pár jednotlivců, Čechů, kteří tuto vyhlášku poruší, ale přece kvůli pár arogantním hlupákům nemusíme kritizovat celý národ. Nejsou na to data, jsou to čistě pocitové záležitosti. Kdo byl tam venku, ví, o čem mluvím. Tu majoritu porušující vyhlášku tvoří cizinci a netýká se to pouze tohoto roku, ale i let předešlých, kdy vyhláška také platila.

Zakažme pyrotechniku všem!

Střelba ve FFUK byla jistě hrozná věc. Desítky rodin prožívají trauma a navždy mají zkažené Vánoce. Snaha zakázat celé republice oslavy Nového roku byla bláhová. Přece nemůžete chtít po 10 milionech lidí, aby seděli doma v pietním kroužku a vzpomínali na mrtvé.

Myslím si, že nikomu nepřísluší diktovat, jak má oslavovat, pokud tak činí v rámci zákona. A kritizovat české dekórum, kvůli přání jednoho politika je známka až do nebe volajícího ega. Oslavou Nového roku jsme nijak nezneuctili oběti ve FFUK, neukázali jsme „češství,“ ani jsme neporušili ničí slib.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz