Hlavní obsah
Krása a fitness

Cvičení na míru je pro úplně každého a pomáhá k celkové pohodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hora

Jiří Hora, osobní trenér

Znáte ten pocit, kdy se po cvičení cítíte psychicky dobře? Zapomněli jste na chvíli na problémy a udělali něco pro sebe. Kdo to nezažil, vřele doporučuji. Zvládne to každý. Cvičení se dá přizpůsobit zdravotnímu stavu, věku i plnému kalendáři.

Článek

Do fitka za cvičením i přáteli

Fitness je flexibilní všestranný sport. Složíte si vlastní sestavu na míru. Cvičit můžete kdykoliv během dne. Je to i kulturní záležitost. Ve fitku si většinou najdete přátele, se kterými se o cvičení bavíte. Přibyde vám tak třeba další důvod, proč se do fitka těšit.

Trénink jako přirozená součást dne

Cvičení je třeba dělat hlavně s chutí. Začlenit ho jako hezkou součást dne. Lépe se pak na tréninku soustředíte. A také rychleji překonáte těžší začátek.

Cvičení s mírou

Sportovní ambice by neměly přejít ve fanatismus. Cílem je cítit se psychicky i fyzicky dobře. Nemusíte se vyrovnat profesionálním sportovcům. Zvítězíte, když začnete považovat cvičení za koníček, ze kterého budete mít radost.

Dbá se i na dobu předtréninkovou a potréninkovou

Před tréninkem je vhodné se dobře najíst, abyste vydrželi náročný den a ještě vám zbyla trocha energie na trénink jako takový. Ale i po cvičení je třeba se dostatečně najíst a dopřát si regeneraci včetně dostatečného spánku. Získáte tak nové síly na další den. Budete se i díky tomuto postupu postupně zlepšovat.

Důležité je správně začít

Cvičení je třeba pojmout správně hned od začátku. Špatný start mnohdy brzy bolí, nebaví a člověk se akorát nechtěně odradí a celé cvičení si znechutí. Trenér vás navede ke správnému zdravému postupu. Sestaví vám cviky přímo na vaši míru, bude vás zatěžovat postupně dle aktuálního stavu. Případně poradí i s jídelníčkem.

Rád vám s prvním krokem osobně pomůžu, ozvěte se mi na Instagram, Facebook nebo LinkedId.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám