Hlavní obsah
Krása a fitness

Pro pěknou postavu nemusíte cvičit denně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hora

Protisměrné kladky na procvičení prsních svalů

Než začnete pravidelně cvičit, je dobré zvážit, čeho tím chcete dosáhnout i kvůli časovým možnostem. Tréninky lze uzpůsobit jakémukoliv vytížení. Udržet se v kondici vám zabere pár dní v týdnu.

Článek

Efektivní silové cvičení

Pokud máte cíl se pouze udržovat v kondici, stačí vám 2× týdně silový trénink na 1 hodinu, kdy vždy procvičíte celé tělo. Nepotřebujete komplikované vybavení, vystačíte si s lavičkou a základními činkami. Kromě kondice se navíc odreagujete od problémů a povinností. Plno lidí chodí například cvičit s kolegy nebo přáteli a trénink je pro ně rázem i sociální zábavou. Větší nadšenci by měli cvičit 3×-6× týdně. Pak je ale vhodné dělit tréninky na jednotlivé tělesné partie.

Na začátku se hlavně neukvapte

Je důležité zatěžovat své tělo pozvolně a nejít hned na začátku za vlastní hranu. Určitě začněte s větší silovou rezervou, abyste poznali své možnosti. Postupně budete svaly více progresivně přetěžovat.

Přínos silového cvičení

Obrovská výhoda silového cvičení je v tom, že naprosto vyčerpá tělo. Pokud si následně dáte 15 minut kardio běh, tělo bude čerpat čistě z tukových zásob a vy začnete hubnout. Pozor, kardio je vhodné provádět až na konci tréninku, jinak vám nezbyde energie na cvičení jako takové.

Procvičujte vždy celé tělo

I když nás baví víc konkrétní partie, vždy je důležité procvičit celé tělo, abychom předešli případným komplikacím, svalové disbalanci nebo nesrovnalostem.

Rád vám poradím, napište mi na LinkedIn, Facebook nebo Instagram.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám