Hlavní obsah
Víra a náboženství

Ani v této moderní době nedojdeme bez víry k míru!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Čáp / OpenAI's Copilot

Náboženství se nemohou mezi sebou předhánět, které z nich je blíže k Bohu.

Článek přináší pohled na to, jak bezvěrectví ovlivňuje světovou politiku, což kontraproduktivně přispělo k oslabení západní kultury, která dosud ovládala globální svět. V USA pochopili, že bez víry nelze zachovat své tradice a identitu.

Článek

V dnešním světě probíhá utajovaná válka, nikoli mezi velmocemi, ale mezi různými náboženskými směry. Tento duchovní boj lze pozorovat po celém světě. V České republice, která je silně ateistická, se však často tato vzplanutí přehlížejí, aniž bychom si uvědomovali, jak významnou roli víra a náboženství hrají na globální úrovni.

Statistika hovoří jasnou řečí

Jednou jsem se zeptal jednoho známého, co si myslí o víře v Boha. Odpověděl mi, že v dnešní moderní době už nikdo nemůže věřit v tuhle starobylou relikvii jménem Bůh. Podle něj je to spíše záležitost seniorů, protože kdo z mladých dnes věří v Boha, že?

V tomto směru nechci nikomu upírat jeho světonázor, ale statistika hovoří jasně. Podívejme se tedy blíže na tyto údaje, aby se zjevná ateistická menšina nedostala do role většiny, což jí fakt nepřísluší.

Někdy mám pocit, že bolesti dnešního světa jsou spíše vyvolány ateistickou menšinou, která ovládá současný svět. Ale to je můj osobní názor, s nímž nemusíte souhlasit. Každopádně pravdu nelze zpochybnit, ať se vám líbí nebo ne. K 15. listopadu 2022 podle OSN žilo na této planetě 8 miliard lidí.

Proto je ještě zajímavější níže uvedená studie, kterou si dovoluji předložit k zamyšlení. Pokud máte stále pochybnosti o tom, kdo je na světě většinou – věřící či nevěřící obyvatelé, pak byste měli nejprve zvážit tuto zmíněnou studii: Demografická studie Pew Research vychází z více než 2500 průzkumů veřejného mínění, sčítání lidu a veřejných registrů v 230 zemích světa.

Tyto údaje jsou jednoznačné:

- 2,2 miliardy křesťanů

- 1,6 miliardy muslimů

- 1 miliarda lidí vyznávajících hinduismus

- téměř 500 milionů buddhismus

- 14 milionů lidí se hlásí k židovství

- dalších více než 400 milionů lidí praktikuje tradiční regionální náboženství (v Africe, Číně či Austrálii a dalších zemích)

- dle odhadů dalších 58 milionů se řadí k malým náboženstvím, jako jsou například taoismus, sikhismus, šintoismus, zoroastrismus, wicca a další

- 1,1 miliardy lidí se nehlásí k žádnému náboženství

Jaké závěry z této studie můžeme vyčíst? Ano, jednoznačná většina obyvatel na této planetě jsou věřící lidé, zatímco nevěřících je v populaci pouhých 1,1 miliardy. Jestliže se domníváte, že 6,9 miliardy lidí jsou nějací pomatenci, kteří nejdou s dobou, pak je tomu právě obráceně, protože ateisté jsou jednoznačně v menšině.

Navzdory této skutečnosti se celý svět tváří, jako by víra v existenci Boha všemohoucího byla jakýmsi tmářstvím méně inteligentních lidí. Vždyť máme přeci vědu, která zná na všechno odpověď. Mnozí nevěřící lidé si proto budou klást přesně tuto otázku.

Já však budu oponovat tímto argumentem: Kdo ale povýšil vědu nebo vědní obory nad samotného Boha? Když se hluboce zamyslíte, dovtípíte se, že samotná věda se pasovala do role jakéhosi Boha, který zná na vše odpověď, i když tomu tak ve skutečnosti není. Ovšem jak se říká, zdání klame. Proto bychom měli uznat výše uvedená fakta, o kterých se každý může přesvědčit sám, ať už patříte k věřící nebo nevěřící populaci.

Islám není nepřítel, ale cesta, jak se vrátit znovu ke křesťanství

Možná výše uvedený titulek může mnohé české čtenáře pořádně nakrknout, ale ve skutečnosti je pravdou, že toto arabské náboženství nevědomě napravuje postupně hnijící západní společnost. Ta se propadla velmi hluboko, protože se nechala manipulovat bezvěrectvím do takové míry, že když se někdo přizná k víře v Boha, je okamžitě diskriminován „většinou“, což je ve skutečnosti menšina, jak vyplývá z výše uvedených údajů.

Ale to se postupně díky nově příchozím a hluboce věřícím muslimům začíná měnit. Vskutku, v západním světě převažující materialismus začíná pozvolna ochabovat, lidé se opět začínají obracet k Bohu, a začínají si chránit svou víru. Jsem přesvědčen o tom, že páchané násilí muslimů v Německu, začne postupně posilovat (probouzet) dřívější křesťanské hodnoty, které byly v minulosti nedotknutelné.

Vinou sekularizace (odnáboženštění) se v Evropě přestalo přísahat na Bibli. Na základních školách se už nevyučuje katechismus a podobně. Není divu, že když se žáci neučí desatero z Bible – „nezabiješ“, násilí na západních školách jen roste.

Možná právě Islám zachrání křesťanství před absolutním úpadkem a zkázou, kterému evropské náboženství (křesťanství) nyní musí čelit kvůli oslabené víře. Pokud si však myslíte, že Evropské křesťanství ještě nedosáhlo svého nejhoršího bodu - dna, musím vám připomenout, že některé iniciativy ukazují na tendenci k destrukci křesťanských hodnot. Například v roce 2021 evropská komisařka pro rovnost Helena Dalliová navrhovala nahrazení termínu „Vánoce“ slovem „svátky“. Tento návrh prý měl brát ohled na nekřesťany.

Slavný italský horolezec Reinhold Messner se zapojil do debaty kritizující přemíru křížů na vrcholech hor. Sedmdesáti osmiletý italský horolezec Reinhold Messner se přidal k těm, kteří kritizují nadměrné množství křížů v Alpách.

Vedení městské školky v rakouském Amstettenu vyškrtlo z jídelníčku vepřové maso a všechny výrobky z vepřového, kvůli potřebám muslimských dětí ve stravování. Amstetten není jediným místem v Rakousku, kde se ve školkách přestalo podávat vepřové a výrobky z něj. První krok udělalo město Bregenz u Bodamského jezera. A tak bych mohl v tomto duchu pokračovat dál a dál, ale to je zbytečné, protože ten, kdo se dostal až sem, již chápe, co jsem měl na mysli tou skrytou válkou mezi jednotlivými náboženskými směry a systémy.

Kdyby to bylo obráceně a v nějaké muslimské zemi byste chtěli, aby vaše dítě dostalo k jídlu vepřový řízek, s naprostou jistotou byste neuspěli. Je důležité si uvědomit, že rostoucí počet smrtelných útoků ze strany muslimských jednotlivců vůči původnímu evropskému obyvatelstvu je důsledkem komplexních sociálních a politických faktorů, které jsou pro dnešní Evropu velkou a neznámou výzvou.

Poznámka: V Německu se čím dál tím častěji objevují útoky nožem. V loňském roce použilo nože jako účinnou zbraň více než 14 tisíc pachatelů, což je o 1490 útoků více než v roce předtím, jak ukazují policejní statistiky. Za těmito útoky lze spatřit převážně projevy náboženské nenávisti a podněcování. Toto je další důkaz skrytého náboženského konfliktu, se kterým se potýkáme.

Respekt k různým náboženstvím je důležitý, avšak ponižování našeho vlastního náboženství (křesťanství) by mohlo vést k nežádoucím důsledkům, jako jsou například požadavky na vznik chalífátu (též kalifátu) v Evropě. V Německu nejsou požadavky na zřízení chalífátu nic nového. Během demonstrace v Hamburku skutečně zazněly výzvy k vytvoření chalífátu.

Co tě nezabije, to tě posílí!

Jak jinak, tam, kde to všechno začalo, tedy se zmíněným sekularismem, dochází v USA k nenápadné a tiché nápravě. Poznámka: Vše začalo v roce 1962. Nejvyšší soud USA v roce 1962 svou interpretací - Prvního dodatku k americké ústavě zakázal organizované modlitby na veřejných školách.

Louisiana je prvním státem USA, kde je navrhováno, aby bylo ve státních školách, posluchárnách a univerzitách povinně vyvěšeno Desatero přikázání velkým, snadno čitelným písmem. Tento zákon byl iniciován zástupci Republikánské strany, která má v obou komorách louisianského zákonodárného sboru dvoutřetinovou většinu.

Text zákona zdůrazňuje historický význam Desatera jako důležitého dokumentu pro založení federálního státu. Skupiny zabývající se ochranou občanských práv označují zákon za protiústavní a plánují podat žalobu. Odpůrci nového zákona varují před možným náboženským tlakem na studenty. Louisiana je prvním a zatím jediným státem s takovýmto zákonem. Podobné úvahy se vyskytly také v Texasu, Oklahomě a Utahu, ale zatím nebyly realizovány kvůli obavám z možných soudních sporů.

Navzdory tomu, že toto rozhodnutí zdánlivě nesouvisí s rozmachem jednoho světového náboženství, považuji tyto kroky za opatření, které jasně oznamuje: „Jsme země s křesťanskými tradicemi a kdo chce v našem státě žít v harmonii, musí respektovat naše historické dědictví, včetně křesťanství.“ Domnívám se, že podobně bychom se měli zachovat i v Evropě, než bude příliš pozdě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz