Článek
Klášterní rohlíčky jsou sladkou klasikou, která nikdy nezklame. Tento recept přináší jemnou obměnu – místo klasických ořechů použijeme lískové a do těsta přimícháme kousky kvalitní čokolády. Výsledkem jsou voňavé, křehké rohlíčky s bohatou chutí, které potěší každého milovníka sladkého.
Recept:
- 140 g hladké mouky
- 100 g mletých lískových oříšků
- 30 g cukr moučka
- 1 žloutek
- 100 g povoleného másla
- 50 g nasekané čokolády (dejte co Vám chutná, má být tmavá, ale nechutná mi tak používám mléčnou)
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které necháme minimálně hodinu odležet. Po té tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° zhruba 10 minut. Můžete použít formu. Jakmile se začnou zabarvovat konce je hotovo. Vychladlým rohlíčkům namáčíme konce do čokoládové polevy.
Klášterní rohlíčky







