Hlavní obsah
Jídlo a pití

Malinová srdíčka s malinovou polevou - recept

Foto: Katka Kohoutková

Křehká srdíčka slepovaná malinovou marmeládou, přelitá jemnou malinovou polevou a ozdobená lyofilizovanými malinami. Dokonalá kombinace chuti i vzhledu.

Článek

Malinová srdíčka jsou důkazem, že i klasické linecké cukroví může působit moderně a slavnostně. Základem je můj osvědčený linecký recept, který doplňuje výrazná malinová marmeláda, jemná malinová poleva a křupavé lyofilizované maliny. Výsledkem je sladkost, která potěší nejen chutí, ale i na pohled – ideální ke kávě, na oslavy nebo jako jedlý dárek z lásky.

Foto: Katka Kohoutková

Malinová srdíčka

Recept:

- 250g hladké mouky

- 160g másla

- 2 žloutky

- 80g moučkového cukru

- 1 lžička citronové šťávy

- citronová kůra z 1/2 citronu

Těsto - stačí 2 hodiny odpočinout

Pečeme na 180°. Až se začnou zabarvovat okraje je hotovo. Slepujeme marmeládou - malinovou propasíruji přes síto, abych se zbavila peciček. Horní část namáčíme do polevy. Malinová se musí objednat z cukrářských potřeb ,ale stejnou parádu udělá i bílá poleva posypaná lyofilizovanými malinami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít publikovat svůj obsah. To nejlepší se může zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz