Článek
Malinová srdíčka jsou důkazem, že i klasické linecké cukroví může působit moderně a slavnostně. Základem je můj osvědčený linecký recept, který doplňuje výrazná malinová marmeláda, jemná malinová poleva a křupavé lyofilizované maliny. Výsledkem je sladkost, která potěší nejen chutí, ale i na pohled – ideální ke kávě, na oslavy nebo jako jedlý dárek z lásky.
Malinová srdíčka
Recept:
- 250g hladké mouky
- 160g másla
- 2 žloutky
- 80g moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- citronová kůra z 1/2 citronu
Těsto - stačí 2 hodiny odpočinout
Pečeme na 180°. Až se začnou zabarvovat okraje je hotovo. Slepujeme marmeládou - malinovou propasíruji přes síto, abych se zbavila peciček. Horní část namáčíme do polevy. Malinová se musí objednat z cukrářských potřeb ,ale stejnou parádu udělá i bílá poleva posypaná lyofilizovanými malinami.







