Hlavní obsah
Jídlo a pití

Medovníkové kuličky na poslední chvíli - recept

Foto: Katka Kohoutková

Voňavé medovníkové kuličky zvládnete připravit během chvilky. Ideální cukroví na poslední chvíli, které chutná jako oblíbený medovník.

Článek

Nestíháte péct, ale nechcete se vzdát poctivé chuti vánoční klasiky? Tyto medovníkové kuličky jsou záchrana na poslední chvíli. Spojují chuť medu a krémové náplně do jednoho neodolatelného sousta. Příprava je rychlá, jednoduchá a zvládne ji opravdu každý – ideální cukroví, když času ubývá, ale chuť na sladké zůstává.

Recept

Stačí poloviční dávka

  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 200 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 60 g povoleného másla

Na krém

  • 250 g povoleného másla
  • 1 plechovka karamelového Salka (vařím si svoje, kupované mi nechutná)
Foto: Katka Kohoutková

Základ

Promícháme sypké suroviny. Přidáme zbytek a zapracujeme v těsto. Hotové těsto rozválíme na placku, plné dávky 2 placky (1/2 dávka jedna placka). Pečeme ve vyhřáté troubě (pečící papír) na 180° okolo 10 minut. Vychladlý plát pomeleme na drobno. Odděláme zhruba dvě hrsti bokem na obalení kuliček. Do drti přidáme máslo a salko. Jelikož mi nechutná kupované karamelové tak si vařím svoje. Mám uvařeno den předem - 2,5 hodin klasické Salko. Pořádně promícháme a tvarujeme kuličky. Velikosti podle sebe, já dělám drobné, protože tak peču všechno cukroví. Hotové kuličky obalíme v drti co jsme odložili bokem. Jsou opravdu výborné. Uchovávám v chladu a připravuji 1-2 dny před Vánocemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít publikovat svůj obsah. To nejlepší se může zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz