Hlavní obsah
Sport

Skateboarding: Olympijský sen o finále si nejlepší Evropan Rišo splnil na 100 %

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se svolením R. Tury

Slovák Richard Tury patřil v olympijském skateparku k nejzkušenějším závodníkům

Skateboard není typickým evropským sportem, ale i na starém kontinentu se najde závodník, který se drží na top úrovni. Je jím Richard Tury z Košic, který prošel až do olympijského finále!

Článek

Musely to být nejspíš pořádné nervy, když je závodník nastavený na určitý den, a pak mu počasí přehodí výhybku. Přesně to se stalo mužským závodníkům ve skateboardingu, kteří původně měli nastoupit ke své disciplíně street už v sobotu v poledne. Pro pro vytrvalý déšť, který jsme viděli i při zahajovacím ceremoniálu 33. letních olympijských her, jim ale pořadatelé přeložili závod až na pondělní odpoledne.

Z 22 krotitelů „okolečkovaných prkýnek“ prošlo do finále jen osm nejlepších. Ke dvěma Japoncům, dvěma Američanům, jednomu Argentinci, Brazilci a Kanaďanovi se připojil i slovenský závodník Richard „Rišo“ Tury coby jediný zástupce Evropy.

Už to, že by se dostal mezi osmičku nejlepších, označoval Tury před cestou do Paříže za svůj splněný sen. A to to během finále na Place de la Concorde chvílemi vypadalo, že by mohl dokonce sahat i po medaili.

Nakonec se potvrdila převaha Japonců a Američanů, kteří se podělili o první čtyři místa. Pátá pozice slovenského závodníka je ale výsledek z říše snů.

Jedenatřicetiletý Rišo, který má za sebou výborná medailová umístění z řady závodů po celém světě a v loňském roce byl kvůli kvalifikaci na OH víc na cestách, než doma v Košicích, se tak zapisuje do historie nejen slovenského, ale i evropského skateboardingu!

Pro kontext:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz