Hlavní obsah

Fňukání nikomu a ničemu nepomůže

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pinterest

Autor si v článku stěžuje na agresivitu diskutujících. Mnohdy oprávněně, protože někteří diskutéři si skutečně do pusy nevidí. I když by se možná hodilo napsat na klávesnici si nevidí. Ale…

Článek

...ale ve výsledku článek dělá dojem ukňouraného děcka, kterému rozšlapali bábovičku. Vezměme si to nejdůležitější popořadě.

Diskutující článek ani nepochopili - sorry Tomi, není ale náhodou prací autora, aby článek napsal tak, aby byl pochopitelný? A to i pro obyčejného, průměrného čtenáře? Pokud čtenáři článek nepochopili, je to špatná vizitka autora, ne čtenáře. Pokud někdo reaguje jen na nadpis a článek nečetl, tak je to jeho vlastní problém a vůbec bych to neřešila.

Diskutující jsou vulgární a agresivní - ano a je jich dost. Jediný způsob reakce na takové „exoty“ je prostě nereagovat. Pokud na ně ostatní diskutující nebudou reagovat, přestane je to bavit. A konečně, komentář je vizitkou každého a ani anonymita na diskuzích není absolutní. Někdy k poznání člověka jeho známému stačí i to jméno a příjmení a styl vyjadřování. A pokud autorovi vadí agresivita vůči jeho osobě, není nic jednoduššího, než diskuzi prostě vypnout.

„Grammar nazi“ - tak to mě opravdu pobavilo. Ano, jsou zde autoři, co si svoje dílko po sobě ani nepřečtou. Pak je článek směsicí chybějících písmen a gramatických chyb. Proč sem někdo píše články, když si nedá ani tu nejzákladnější práci s tím, aby ten článek nějak vypadal? V práci také odvádíte takovou fušeřinu? To tam z vás musí mít radost! Článek plný chyb a překlepů je stejná negativní vizitka autora, jako vulgarita je vizitkou diskutéra. A klidně mě titulujte „grammar nazi“. Když holt si někdo neumí po sobě přečíst ani krátký text, nemůže si stěžovat, že to dostane v diskuzi „sežrat“.

Pokud je někdo frustrovaný, nebo zakomplexovaný, nikdo z nás s tím nic neudělá. A tento problém se týká jak diskutujících, tak autorů článků. Proč má například někdo neustálou potřebu nasazovat na všechny kolem - matky, co mají obtěžující děti, Čechy, co nosí ponožky v sandálech…? Proč má někdo nezvladatelnou potřebu kopat do seniorů a vydávat články, které nedělají nic jiného, než že vyvolávají mezigenerační nenávist? Myslím si, že ten Černý Petr je na obou stranách a na obou stranách jsou lidé slušní a inteligentní a lidé zamindrákovaní, co kopou kolem sebe. A mám zkušenost, že agresivní článek často vzbuzuje agresivní reakce. Můžete nad tím brečet, vztekat se, nebo… vypnout diskuzi. A také se zamyslet nad tím, jestli to není právě váš článek, co provokuje jednodušší jedince k nenávistné a neadekvátní reakci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám