Hlavní obsah
Satira

Okamura: Bartošek je Hitler! Kam se na něj hrabe Havlíček s malým pinďourem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální Facebook Tomio Okamury

Největší český vlastenec oscilující mezi Karlovým mostem a Pražským Hradem, vznášející se nad Vltavou.

Prosadit se v debatě českých poslanců o korespondenční volbě není žádná vepřová, chce to talent. A Tomio, Tomio ho má. Ještě větší než Havlíček.

Článek

Občan by se měl aspoň pokusit pochopit, jak těžké je prosadit se ve sněmovně, jak obrovská konkurence tam soutěží o výrok, který se ujme. Je to boj.

Vezměme debatu o korespondenční volbě z 9. května. Tomio sedí a poslouchá Karla Havlíčka, stínového premiéra, jak praví, „že malý pinďour starosty z Řeporyj udělá velké divadlo“, a hned vysvětlí, že „pinďour není nic, co by bylo jaksi úplně nevyslovitelné ve sněmovně, ale já jsem tím chtěl, tím, jak jsem ho označil, ani ne jeho, ale spíš jaksi tady přirození…“ Bomba. Hned je jasné, proč ne korespondenční volba.

Jak tohle přebít? Tomio se podívá na lidovce Jana Bartoška, náhlé osvícení a už stojí u řečnického pultíku a hřímá: „…v minulém volebním období mě chtěl politicky zlikvidovat, takový novodobý Hitler je to taky, jako jo, mně tak připadá vždycky ta jeho dikce. A mně třeba voliči píšou často, že ještě knírek dát a je to jako úplně ta dikce“.

Geniální, jak se sluchový vjem u Tomia a jeho voličů smíchává s vizuálním vjemem „ještě knírek dát a je to jako úplně ta dikce“. To nevymyslíš, to chce opravdu velký politický talent. Bez téhle schopnosti se můžete koukat na Bartoškana Hitlera horem dolem a nic, nesepne vám to, nedocvakne.

Pak něco v Tomiovi povolí a už to jde samo, „vy jste normální lhář a politický podvodník, protože vy jste řekl, že zpochybňuju holocaust…“ Okamura že by zpochybňoval holocaust? Ale ne, kam se hrabe Havlíčkův „pinďour“!

A sype ze sebe, „vy jste neskutečně zlý člověk, jo, prolhaný a zlý jste, na mě bylo kvůli tomu, to byl ten tábor v Letech, na mě bylo deset trestních oznámení“. To je pořád ještě jen mistrovský rozjezd.

Připomenu, oč tehdy šlo, Okamura řekl, že koncentrák Lety byl „pracovní tábor pro osoby, které se vyhýbaly řádné práci“, Němci je tam zavřeli ne „na základě etnika, ale cikánského způsobu života“. Nic víc…

Až pak Okamura zasmečuje, „tohleto jenom připomínám, to, co vy jste tady dělal vůči SPD v minulém volebním období, no přesně, pogromy“. Havlíček i korespondenční volba to mohou zabalit, pro Okamuru je Bartošek Hitler, co dělá pogromy. Takhle se to dělá, Okamura Schule!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz