Hlavní obsah
Zdraví

Hubnutí versus sladká pokušení. Bitva mezi tělem a duší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adobe Stock (licence zakoupena)

Jaký je recept na zdraví a štíhlou postavu? To je otázka, kterou si klademe již po staletí.

Článek

Lidé jsou po desítky let posedlí hubnutím jako kočka myší, ale když se objeví sladká tyčinka ve výloze, většina z nás si řekne: „Ale vždyť jednou se nic nestane, ne?“

Ráno se probudíte plni odhodlání a uvědomíte si, že zhubnout je vaše nejvyšší poslání. Vydáte se na internet, abyste našli ten správný plán stravování, který vám slibuje zázraky. A jaké překvapení, existují jich tisíce! Od čistě rostlinné stravy po ketogenní dietu až po nejnovější trend, který spočívá v dýchání vzduchu místo jídla.

Začnete svůj den snídaní, která je tolik lahodná, že si říkáte: „Teď jsem konečně našel řešení! Toto je ta správná cesta k dokonalé postavě.“ Jste si jisti, že tento den bude vaším nejlepším dnem vůbec. Ale pak přijde zlomový okamžik.

Ve chvíli, kdy projdete kolem cukrárny, ucítíte ten sladký závan čokolády a váš mozek začne křičet: „Sladká tyčinka je zázrak! Její magická moc vyřeší všechny moje problémy!“ A tak se váš plán zhroutí jako domeček z karet a sáhnete po té jediné tyčince, která je tak neodolatelná.

Po vyznání lásky k sladkému jídlu jste zpět na bodu nula. Hubnutí se zdá být beznadějným úkolem, a tak se rozhodnete hledat další zázračný prostředek. A co většinou najdete? Zázračný doplněk stravy, který slibuje, že spálí tuky a přemění váš život.

Výrobci těchto zázračných doplňků vám ve svých reklamách říkají: „Přestaňte se trápit dietami a cvičením! Stačí použít náš produkt a všechno se změní přes noc!“ Stačí se rozhodnout mezi pilulkou, práškem nebo kouzelným nápojem a můžete sedět na gauči, sledovat své oblíbené seriály a zároveň se tajně těšit na další sladkou tyčinku.

Ale počkejte! Ještě je tu možnost, že vás zázračný doplněk přemění v mimořádně štíhlou osobu, která se předvádí na pláži. A což teprve všechny ty obdivné pohledy ostatních lidí! To je přece důvod, proč se chceme zbavit toho špatného zvyku jíst, ne? Raději na to ani neodpovídejte.

Takže, vážení a vážené, nechte se v klidu strhnout touto začarovanou smyčkou hubnutí a sladkých pokušení. Odevzdejte své peníze výrobcům zázračných doplňků a žijte s vědomím, kde vás přesvědčují, že dokonalá postava je na dosah ruky.

Až se pak jednoho dne probudíte, možná zjistíte, že opravdové štěstí a sebeúcta nemají nic společného s číslem na váze.

Věřím, že časem se objeví nový zázračný produkt. Tyčinka, která vám dodá pocit, že jste nejkrásnější osobou na světě, a zároveň vám pomáhá zhubnout. Stačí jen zaplatit několik stovek a začít žít ve světě iluzí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz