Hlavní obsah
Názory a úvahy

Bezdětná učitelka je fúrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martina jarolimkova

Tak dobrá usměvavá učitelka je ta, která nemá vlastní děti? Tak to ta učitelka, co má doma děti musí být opravdu strašná matka, když je nazývána příšernou účou.

Článek

Tak to mě dost pobavilo, učitelka by měla být bezdětná a měla by dostat přidáno. Nakonec učitelka co má vlastní děti, by do školství neměla chodit, protože doma má moc práce a vlastní děti. Ou to bolí, vlastní děti jsou potíž pro práci učitelky.

To by možná neměli mít děti ani: pediatři, dětští psychologové či psychiatři, zdravotní sestřičky, co pracují v nemocnici na dětském oddělení. Dále pak ani ti, co vedou kroužky a letní tábory. Nakonec vlastně všichni, co se zabývají prací s dětmi.

Zajímavá myšlenka autora, že učitelky, co mají děti, doma uklízí a perou, tak jsou unavené a nezvládají být dobrými učitelkami. Takže to chápu tak, že učitelky co nemají děti, tak neuklízí, neperou, nevaří a nejsou unavení. To mají super. Tak já teda musím přiložit dva příklady učitelek.

První je učitelka, co nemá děti: je vyhlášenou nejhorší učitelkou. S oblíbeností okolo pěti procent. Paní učitelka žije sama u svých rodičů, není ji ještě ani padesát, ale děti nemá. Je i bez muže. Má psa. Je vážná, nervózní, ukřičená. Děti nechápe a každá maličkost, končí poznámkou a urážkami k dětem. Je třídní učitelkou druhého stupně. Nikdo s tou třídou nemá problém, jen tato paní učitelka. Náladovost a povýšenost je u této paní učitelky bohužel na denním pořádku. Takže učitelka, dle mého názoru, katastrofa.

Druhá učitelka má tři děti: je velice přísná, ale zároveň spravedlivá. Tím, že má tři kluky, dokáže dětem ve třídě spíš promluvit do duše, být s nimi kamarádka. Avšak, pokud to žáci přeženou, dokáže být zlá. Usmívá se, je vtipná a děti ji mají rádi. Dokáže s dětmi vést dialog a vyslechne si trpělivě obě strany. Nedělá úsudky a závěry bez důkazů. Podle mě by měla takhle „DOBRÁ UČITELKA“ vypadat.

Názory, že učitelka je bezdětná lepší, vůbec není pravda. Někdo může mít dětí třeba deset a bude to skvělý člověk, bezva učitel a nenahraditelný kamarád. A pak tu může být někdo bezdětný, co si myslí, že ke v životě spokojen. Bohužel však nerozumí dětem, nechápe potřeby dětí (jen podle tabulek), a dokonce si troufnu říct, že jejich život je smutný. Všichni, co nemají děti, jsou smutným lidmi. Ač navenek vypadají spokojeně a že jim nic nechybí. Tak v jádru duše vím a jsem o tom přesvědčena, že ve stáří budou litovat, že zůstali sami.

Každopádně na závěr: je úplně jedno, jestli někdo děti má, anebo nemá, to je každého soukromá věc. Je však s podivem, jak někteří lidé dokážou být tak vyhrazeni vůči učitelkám, co mají děti. Přijde ještě nějaké překvapení v podobě výroku: „správná doktorka nemá mít děti, aby se věnovala těm, co jsou v nemocnici, nebo chodí k ní do ordinace“.

Každá žena má právo být matkou a je jedno jestli je učitelka, starostka, lékařka, dělnice, uklízečka a nebo švadlena. Důležité je, jaká to je osoba a jaké povolání si vybere.

Krásné dny s úsměvem.

.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz