Hlavní obsah
Rodina a děti

Dárek dám, protože chci. Určitě ne, protože musím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martina jarolimkova

Proč se dávají dárky jen těm, co mi dají taky? Buď chci dát, a nebo nechci, rozhodně ne, protože musím.

Článek

Vážně přemýšlím o tom, proč jsou Vánoce tak strašně přetvářkové období. Ano, přetvářka. Autorka píše, jak několik měsíců říkala, že dárky dá jen dětem. A stejně ji nikdo neposlouchal a nakonec se urazila její maminka, že nedostala dárek.

No co k tomu říct. Podle mě je to dnes bohužel rozmazleností lidí. Všichni si dnes můžou vše koupit, dovolit si drahé dovolené a nebo auta. Pak už je bohužel neohromí dárek od srdce a nebo za pár kaček.

Své děti učím skromnosti a i v těch dárcích, když dávají dárek. Rozhodně nechci, aby dávali drahé a nebo kýčovité dárky. Osobně si myslím, že dnes se dá dát spoustu věcí, co se sní, zužitkují a nebo onosí. Pokud nevím co dát, existují poukázky. Kamkoliv, třeba lékárna, masáže, boty, manikúra a pedikúra, různé minikurzy apod.

KAŽDÝ JISTE NĚCO MÁ RÁD NEBO NĚKAM CHODÍ.

Dělat si starosti co dát, protože dají vám, je prostě blbost. Buď chcete dát dárek, a nebo nechcete. V tom mám jasno. Taky nejsem milionář a tak to řeším tím, co má kdo rád.

Babička mlsá oříšky a ráda čte noviny. Dostala epochu předplatné na půl roku.

Děda chodí do myčky s autem, dostal poukázky na myčku.

Tchýně dostala poukázku do drogerie, protože se ráda maluje, tak ať si vybere.

Tchán má rád jednoduché oblečení, dostal poukázku do obchodu se sportovním oblečením, ať si sám vybere.

Moje sestra miluje kočky, tak dostala knihu o kočkách a tričko s potiskem.

Všem se dá najít něco, co mají rádi. Co jedí. Nebo co potřebují. Kartáčky za hodně peněz mě přijde zbytečné, prostě někdy stačí skromné dárky, co potěší.

Vím to sama, dostanu dárek od syna a je to svíčka. Je úplně jedno jaká, důležité je, že si vzpomene.

Dárky dáme jenom dětem. S tím zásadně nesouhlasím. Jelikož děti věří na Ježíška, zásadně píšeme všichni dopisy, nebylo by divné, že rodiče nic nedostanou? Pro mě je toto zásadní věc, ať je to Mikuláš, Barbora nebo Ježíšek. Dostanou všichni koledu, všichni máme punčochu a všichni máme dárek. Přijde mě smutné a velice ochuzené, když není Ježíšek platný pro všechny. Děti to nechápou, a nakonec se budou chovat pak stejně chladně, jako jejich rodiče. A není to škoda? Už takto všechny svátky upadají a všichni takto smýšlející to bohužel jen podporují.

Závěrem bych řekla, nekažte Vánoce tím, že se budete chovat jako sobci. Chcete dát dárek? Tak ho dejte. A nejvíce šťastnými budete, když nebudete nic očekávat a pak vás všechno navíc mile překvapí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz