Hlavní obsah
Aktuální dění

Zfetovaná matka šlapala před školou, zatímco její batole hlídal zfetovaný bezdomovec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Počínání mladé matky si policisté všimli díky kamerovému systému (ilustrační foto).

Dvouletého chlapce hlídal zfetovaný bezdomovec, jeho zfetovaná 22letá matka zatím šlapala před základní školou. Na případ upozornila policie s tím, že matka je podezřelá ze spáchání trestného činu prostituce ohrožující mravní výchovu dětí.

Článek

Proč lidé berou drogy? To je otázka, která mě vždycky zajímala už z pozice metodika prevence na školách. Co mladé lidi vede k tomu, aby někdy alespoň zkusili nějakou drogu, a v horším případě se stali na ní závislými? Proč riskují své zdraví a budoucnost, i když vědí, co mohou v životě způsobit?

Někteří užívají drogy ze zvědavosti, jiní proto, že se snaží vyrovnat se s problémy v životě, a další proto, že se snaží uniknout špatné životní situaci. O jednom velmi smutném příběhu zfetované matky informovala tento týden Policie ČR na svém webu.

Případ zfetované matky z Chomutova

Chomutovští policisté se aktuálně věnují případu 22leté matky, která pod vlivem pervitinu nechala hlídat zfetovaného bezdomovce hlídat své dvouleté dítě, aby se mohla věnovat nejstaršímu řemeslu, prostituci. Pro nabídku svých služeb si vybrala místo před základní školou v Kadaňské ulici v Chomutově.

Počínání mladé matky si policisté všimli díky kamerovému systému. „To by samo o sobě nebylo trestné, avšak provádět tuto činnost v blízkosti školy nebo obdobného zařízení podle zákona trestné je,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Soud může dle zákona matku potrestat až dvouletým trestem odnětí svobody. Mladá matka si podle policistů již vyslechla podezření ze spáchání trestného činu prostituce ohrožující mravní vývoj dětí.

Dítě hlídal zfetovaný bezdomovec

Díky pohotovým městským strážníkům se dále ukázalo, že u této matky nejde o jediný prohřešek. „Podle jejich zjištění v době, kdy žena „vydělávala“ s německým klientem v horách nad Chomutovem, jejího dvouletého synka hlídal na ulici bezdomovec pod vlivem pervitinu,“ dodala mluvčí Glogovská.

Mladá matka ho předtím tomuto pochybnému známému sama svěřila, aby mohla s německým klientem odjet vydělávat. „Když se pak vrátila, strážníci provedeným testem zjistili, že také ona je pod vlivem pervitinu,“ doplnila mluvčí policistů.

Případem zfetované matky se podle policistů zabývá už i Oddělení sociálně-právní ochrany dětí chomutovského magistrátu.

Jak se mladá matka dostala na špatnou cestu?

Na tuto konkrétní otázku neexistuje jednoduchá odpověď. Existuje mnoho faktorů, které mohou přispět k tomu, že se dostala do problémového stavu, kdy se stala závislou na pervitinu a vydělává si prostitucí.

Z pohledu metodika prevence předpokládám, že mezi rizikové faktory v tomto případě patří:

  • Dětství a výchova: Dotyčná, mohla vyrůstat v nestabilním prostředí nebo v rodině s problémy s pervitinem.
  • Vztahy: Je možné, že žije v nestabilním nebo násilném vztahu a tím pádem je pravděpodobnější, že bude mít problémy s pervitinem.
  • Sociálně-ekonomické faktory: Některé ženy žijí v chudobě nebo v místě s vysokou mírou kriminality. Díky tomu mají podobné ženy blíže k drogám.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz