Hlavní obsah
Rodina a děti

Domácí porod: ideální způsob, jak zabít sebe a své dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

O problematice porodů obecně a domácích porodů už se toho napsalo hodně a ještě více toho koluje na internetu. Můj názor na ně je čistý a průhledný jako křišťálová studánka.

Článek

Řeknu vám rovnou předem, domácí porod je něco, co bych zakázala, protože se jedná o vystavení dítěte v kritický a zdravotně vysoce rizikový moment v jeho životě nedostatku potřebné zdravotní péče. Že se u toho nechá zabít matka budiž, to je její věc, ale podle mého názoru nemá sebemenší právo vystavit takovému zdravotnímu riziku i dítě a dítě by v takových případech měl chránit zákonem stát.

Problém je, že lidé falešně věří, že děti jsou cosi jako jejich majetek, zpravidla si je zaměňují za cosi, co symbolizuje jejich budoucnost, a pak se diví. Když totiž někoho považujete za svou budoucnost, on vás pak bude považovat za svoji minulost. To jsou bazální fakta a návaznosti, které celé mase lidí úplně unikají. A proto lidé včetně těch ve státních úřadech věří, že děti patří svým rodičům, přestože děti patří pouze ke svým rodičům, a to geneticky. Pokud by toto státní orgány chápaly, nemohly by nechat takovou díru v zákoně, jako jsou povolené domácí porody.

Dalším faktorem je to, že matek se všichni bojí. Matky totiž jsou osoby, které jsou vystaveny vlivem vnitřních biochemických i vnějších sociálních faktorů obrovskému tlaku na to zešílet, a často se to také děje. Společnost ale nemá nikoho jiného, kdo by byl ochoten a schopen starat se o mladší generaci než matky, proto se matkám společensky toleruje, co se dá, a ustupuje se jim v čem se dá. Jediné, co se po nich chce je, aby pečovaly o děti jako o oko v hlavě, a to je podle mého názoru také nezdravé, protože to vypadá, že lidstvo brzy vyhyne nudou.

Divím se samotným lékařům, že byť jsou v tomto směru mnozí se mnou zajedno, nedokázali prosadit zákaz domácích porodů do zákonů, ono je to ale jedno, pokud takové rodičky na praktice domácích porodů trvají a nepřežijí je ony nebo jejich děti, je to v zásadě přírodní výběr a selektuje to rodiny, které si neumějí vypočítat bazální pravděpodobnost.

Mnohokrát jsem slyšela ohledně domácích porodů argument, že když porod jde normálně, nic nehrozí. Víte, vzhledem k mým schopnostem používat hlavu, tyhle argumenty úplně nesnáším. Jediná kloudná odpověď na ně je totiž naprosto společensky nepřijatelná, takový člověk mne tedy svým kafráním zatlačuje do ilegality, protože společnost hlídaná mateřskou superpéčí zcela zapovídá říci takovému člověku: „Ty jsi ale naprostý ignorant“, případně něco ještě daleko horšího.

Ano, jedině ignorant může argumentovat tímto způsobem, protože nikdy předem nevíte, jaký porod bude normální, můžete to pouze odhadovat. A problémy se dějí zpravidla tam, kde je nikdo nečekal, je to totiž podstata problémů, že se objeví tam, kde je nikdo nečekal, případně se neví, co s nimi, nebo není k dispozici snadné řešení. Jinak by to totiž nebyl problém.

Ano, rodičky si stěžovaly, že se s nimi v porodnici zacházelo špatně či že byly z porodů vystresované. Dnes se asi situace už změnila a lékaři dělají, co mohou, aby se k rodičkám chovali jako k malovanému vajíčku, když na tom tak trvají. Ale když už si pořizuji dítě, tak pro to snad plánuji něco obětovat, nebo snad mají takové ženy představu, že to bude procházka růžovým sadem hned od začátku? Pokud vím, tak si leckteré problémy způsobují při porodech ženy samy svou hysterií a fobií, pak to ale není vina lékařů a domácí porod sice utlumí projevy hysterie a fobie, ale zbaví čerstvě rozené děcko veškerých výdobytků moderní medicíny na dosah. To jsou prosím pěkné matky, tedy některé.

Osobně takovými matkami opovrhuji jako lidmi. Nedokážou pro dobro svého dítěte obětovat vlastní komfort ani při tak rizikovém momentu, jako je porod. A abyste si nemysleli, že plácám do větru. Stalo se to v mé blízkosti. Jedna taková paní měla dva nepříjemné porody a třetí chtěla mít za každou cenu doma. Vymohla si to, porodila doma, porod byl normální, jak říkáte, všechno v naprostém pořádku, druhý den bylo dítě mrtvé. Možná by zemřelo v nemocnici tak jako tak, nebyla to ničí chyba, ale já osobně bych předpokládala, že pravděpodobnost, že zemře v nemocnici, bude nižší, protože pokud by se na něm něco nezdálo třeba zkušenému porodnímu personálu, a v nemocnici je jich k dispozici víc, mohlo se třeba tragédii zabránit. Odvolávat se na to, že dítě posléze kontroloval lékař a tak dále k ničemu nevede, tady nejde o to, kdo má pravdu, což je moment, na který většinou matky spoléhají, že si vymůžou, že mají pravdu, tady jde o to, kdo je mrtvý a kdo být mrtvý nemusel.

Rodičkám, které trvají na domácím porodu přeji, aby si už žádné další dítě nepořizovaly, protože trvání na domácím porodu je jasný důkaz toho, že nemají na mateřství kompetence a že jejich míra egoismu a neschopnosti dát si věci dohromady bude jejich děti válcovat a kazit jim život, a mít tady takové rodiny je podle mého názoru zbytečné, lidstvo se stejně přemnožilo, tak pokud nemáte chuť rodit, děvčata, tak to nedělejte, nikdo vás do toho netlačí a navíc, děti nejsou žádná vaše budoucnost.

Děti jsou prostě děti a nejlépe jsou na tom ty děti, které nemají hloupé a sobecké matky.

A nyní prosím držme všichni minutu ticha za děti zemřelé při domácích porodech, děti, které by v nemocnicích nezemřely a které už v tak nízkém věku položily svoje životy na oltář vrtochů svých matek.

Čest jejich památce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz