Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pracující chudoba je znakem impotentní vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

Je jedno, jestli to je demokracie nebo despotismus, vláda, která vytváří pracující chudobu, je vláda mimořádně neschopná.

Článek

Jak říkají zprávy, Lucembursko, nejbohatší stát Evropské unie, nemá kde ubytovat vlastní lidi. Nejsou na to peníze, v nejbohatším státě? Spíše je to jinak. Vláda Lucemburska je neschopná a s ní řada vlád jiných zemí, které se chlubily svým bohatstvím, ale jak se říká, nahoře huj a uvnitř fuj.

V dnešní době se objevuje v Evropě fenomén pracující chudoby. Tedy lidí, kteří makají, ale mají se materiálně špatně. V dnešní době, kdy jsou k dispozici veškeré moderní technologie, veškeré možnosti a znalosti na to, jak rozumně spravovat zdroje a společnost, je pracující chudoba známkou naprosto pomatené vlády a je jedno, jestli to je vláda, kterou si někdo vybral, nebo která se do vládnoucí pozice dosadila sama.

Domnívám se, že současná vláda evropských zemí, která dopouští tento fenomén jak u svých vlastních lidí nebo u lidí v zemích, na které má podstatný vliv, je naprosto nehumanistická. Výmluvy typu, že to prostě jen nezvládá, jsou mimo mísu. Vždyť je to vláda a jejím jediným úkolem je vládnout dobře! A pokud to nezvládá, proč ještě sedí na svých místech?

Vláda tohoto typu je podle mého soudu už dlouho i ve Spojených státech amerických, kde je známou věcí, že tam žijí lidé, kteří pracují a nemohou si zaplatit ani zdravotní pojištění nebo některé základní potřeby. Taková společnost, která vede ke zotročování a ničení životů vlastních lidí, kteří přispívají k chodu společnosti podstatným dílem, je společnost spravovaná a řízená nenažranými bezohlednými automaty. Ano, není to vyjádření přehnané, je to vyjádření naprosto přesné. Opakuji, je to nelidské a přestaňme si naivně namlouvat, že to je nějak jinak a že to není tak horké. Je to úplně přesně takto ohavné a vadné.

Pokud by totiž společnost řídili lidé, kteří jsou normální a kteří se vyznají ve svém oboru, což vlády být musí, nemohlo by k takové situaci, kdy existuje pracující chudoba, vůbec dojít, s výjimkou situace nějaké mimořádné živelné katastrofy celospolečenských rozměrů, k čemuž ale zdaleka ani v Evropě ani Americe nedošlo.

Do této kategorie by nepatřilo ani přímé napadení ze strany jiného státu, protože každá vláda má mít zahraniční politiku natolik pod kontrolou, že se takové akce ze strany jiných zemí musí být schopna diplomaticky a udržováním vlastní válečné kondice vyhnout. Jinak opět nezvládá svou práci a udržování míru je jednou ze základních povinností normálních lidských vlád, na které mají vzájemně spolupracovat.

Normální lidská vláda není žádná vláda, která kvůli zdrojům a záminkám napadá jiné země, a to dokonce ani pod humanitárními a mírotvůrnými pohnutkami. Vláda, která toto dělá, je vyšinutá. Sem bychom v posledních dekádách zkušeností s mezinárodními konflikty řadili především Rusko, Spojené státy americké, Izrael, Palestinu a organizace zaměřené na produkci islámského džihádu. Opět, normální lidská vláda má být schopna zabraňovat válečným katastrofám ještě před tím, než nastanou, a diplomatickými prostředky, nikoli válečnými.

Domnívám se, že situace, která se v současnosti vyvíjí na evropském a americkém kontinentu a směřující k válečné politice je jen vyhrocenou jednoznačnou známkou toho, že tento geopolitický prostor nespravují skuteční lidé, ale nějaké afektované figurky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz