Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zlí duchové v diskusích a mlčení svatých na mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

Nezlobte se na mě, ale z mé vlastní zkušenosti i z názorů těch, kteří mi píší, vyplývá, že slušný člověk už se bojí do diskuse pod články nahlédnout, natož napsat.

Článek

Vypadá to tak, jako by diskuse pod články chtěli za každou cenu ovládnout zlí duchové a dezinformátoři, kterým poslední dobou výrazně ubyl prostor, kde by se mohli nezřízeně vyjadřovat, a proto se stáhli alespoň do diskusí pod články, a tak se snaží vybít svou duševně nekoordinovanou přebytečnou energii, kterou neovládají, a se kterou záměrně nekonstruktivně obtěžují ostatní a pro radost škodí a haní kdekoho, na koho si zasednou, nebo kdo jim přijde pod ruku.

Jsou lidé, kteří říkají, že do diskusí nepřispívají, i když se jim články líbí a nebo právě proto, protože je jim z diskusních výplodů některých lidí, kteří chtějí jen škodit ve veřejném prostoru a šířit pokřivenost, otravu a zlo, na zvracení. A musím jim dát za pravdu, když se podívám do diskusí já, taky bych tam neměla chuť nic psát a nic tam nepíšu, protože ty neuvěřitelně nechutné způsoby, kterými se tam lidé vysmívají jeden druhému, hanobí se a shazují jen tak pro zábavu, jsou vážně zrůdné. A vůbec je neomlouvá to, že se chovají jak bláznivé postavičky z bájí některých kultur. Už měli dost času, prostoru a podpory dávno evolučně dospět.

To nic nemění na tom, že nepovažuji za normální některé diskusní příspěvky pod mými texty a jsem si dobře vědoma snahy některých lidí mi záměrně a pro zábavu škodit. Nebudu je tady jmenovat, ale jsou to chronicky známá jména a typy psychopatů a psychopatek, které se napříč internetem stále opakují.

Co je na tom nejohavnější je to, že je vidět, že nejvíce se různí dezoláti a zkřivené jazyky sápou na ty, kteří se pokouší o čistou nezkalenou úvahu nebo zjevně nemají zlé úmysly. Jako kdyby to bylo trestné a zasloužili by si za to pohanit, zhanobit a zadupat do země. A hlavně, takoví pokřivenci zjevně pasou po jejich čisté a příjemné energii a dobrém espritu. A vy ostatní jen přihlížíte a stojíte jak svatý na mostě. I o vás vím a vězte, že se vám to v konečném důsledku vůbec nevyplatí a jako společnost za to zaplatíte krutou daň v podobně rozbité sociální a ekonomické struktury, které žádné investování a zásoby nezalepí. Naopak, zničí vám to život.

Kdepak, vážení, to není závist ani nenávist, co zde předvádějí někteří diskutéři, to jsou zlí duchové, démoni, kteří se vytvářejí tak, když má dav nějaké společné negativní mentální rysy a na něčem si společně ujíždí, spojí se to pak v několika bodech do zástupců podstaty takových tendencí a ti takový dav prozradí a zradí.

Všichni ti typičtí obtěžovači, kteří se schválně baví tím, že chtějí škodit a požírat pozitivní potenciály jednotlivých diskutujících a pisatelů jsou zároveň výkladní skříň všech, takže za ně zodpovídají všichni. Shrnula bych to takto. Nezřízené závistivé drbny, závislé na fyzických emocích, znuděné paničky, hanbáři, podloudníci, energetičtí kleptomani a potutelní potentáti, nenažranci, slaboši, hňupové a zlomyslníci, to jsou základní charakteristiky, které vykazují démoni diskutujícího davu, dokonce bych ani neřekla agresoři, ale spíše lidé lační navážet se do vašeho prostoru a užírat vám kus života otravováním, kdy místo konstruktivní diskuse nad něčím, co vás zajímá, zažijete jenom nechutné poskakování nějakého vola nebo káči.

Nejhorší na tom je, že takoví lidé si svého chování ani nejsou vědomi a mají snad nějaký vnitřní blouznivý pocit, že jsou zajímaví členové společenství, bez kterých se ostatní neobejdou. To naprosto nechápu. Připomíná mi to ale některé mé spolužáky, kteří si také mysleli, že jsou elitní skupina nesmírně chytrých a nad míru vyvinutých jedinců, kteří mají proto nárok obtěžovat každého svou bezpříkladnou neinspirativní a otravnou přítomností, kteří se pak strašně divili, když jsem je po letech poslala s pozváním na sraz do háje a sdělila jim, že nemám potřebu se scházet s lidmi, které nemám ráda. Byli z toho doslova zděšení.

Podle mého názoru by dost pomohlo, kdyby moderátoři diskusí, kteří mají v rukou nakládání s profily, pár takovým nejhorším obtěžovačům a otravným desperátům prostě zakázali přístupy do diskusí, jistě by se zvedla i celková sledovanost, protože to největší zlo a zlou krev, která zde zjevně panuje, páchá jen několik málo nemožných jediců s narušeným sebevnímáním a neschopností věci reálně vyhodnotit, a v zásadě od ostatních požadují, aby jim zdarma na svůj úkor dělali psychoterapeuty a nechali si od nich vše líbit, jako malí zlí smradi obtěžují dospělé, kteří si s nimi nevědí rady.

V opačném případě dojde nevyhnutelně k tomu, že normální lidi diskuse na internetu definitivně přestanou bavit, protože ne každý se s chutí bitkaří jako blbec s dalšími postiženými přiblblými bitkaři o energii a ne každý chce být napadán stupidními škatulemi a šašky. Ještě nedávno to možná nevadilo, protože diskutovali tak nějak všichni a ještě se to dalo rozmělnit i lidmi s pozitivními vstupy, ale těch dnes povážlivě ubývá spolu s tím, jak mizí chuť lidí nechat se obtěžovat ve společnosti obecně kýmkoli a v čemkoli. Je to ostuda samotných censorů, že takové nejslabší články nejsou schopni správně identifikovat a vyřadit ve prospěch všech, ale i chyba samotných diskutujících, že nejsou schopni těm několika největším prudičům pro nic za nic dát za vyučenou a vysvětlit jim, jak se mají chovat.

Místo toho se slepě vrháte přesně na opačnou stranu, na ty, kteří chtějí být něčím přínosní nebo s něčím přijdou, je to neuvěřitelná hanba a styďte se všichni do jednoho, kdo jen přihlížíte zlu a namlouváte si, že je všechno opačně než je, jen proto, abyste nepřišli o své bitky a dramatické drby. Jste naprosto nechutní a měla by vás hanba nafackovat, ale to by to nesměla být hanba, takže by vám spíš mělo nafackovat něco za ni. A já jsem si jistá, že to je na obzoru.

Možná tu už všichni tak dlouho, v této republice prakticky odjakživa, žijete obklopeni atmosférou otravování a ostudy, že jste si toho ani nevšimli, a buď věříte, že vám to nevadí, i když vám to vnitřně škodí a způsobuje potíže, o kterých ani nevíte, nebo vám to vadí, ale jste už tak apatičtí, že máte pocit, že to ani nelze řešit, nebo jste sami takoví.

Řešit to rozhodně lze, stačilo by vykopnout ze hry pár nejotravnějších škodičů, a dát jim veřejně za vyučenou, a atmosféra by se hned vyčistila. To byste ale nesměli být slaboši a ufňukánci, kteří jsou velcí hauři, když se nebojí, ale když mají prokázat odvahu, jsou malí ubozí chudáčkové, kteří radši rozkmotřují ostatní, než by sami cokoli riskovali. Hanba na vás a tresty za ni k tomu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz