Hlavní obsah
Lidé a společnost

Lisu McVey unesl sériový vrah: Díky chytré lži si zachránila život a stala se úspěšnou policistkou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Když se jednoho dne vracela ze své brigády, na svět se dívala tmavými brýlemi. Nechtěla se vrátit domů ke své babičce, protože zažívala domácí muka. Pravé peklo přišlo ve chvíli, kdy ji unesl sériový vrah. Toho však dokázala přelstít chytrou lží.

Článek

Tehdy sedmnáctiletá Lisa McVey neměla své dospívání vůbec jednoduché. Rodiče jí zemřeli a ona bydlela u své babičky. Když si však babička domů přivedla svého nového přítele, Lisa tušila, že z toho nic dobrého nebude. A také měla pravdu. Nevlastní dědeček ji několik let znásilňoval a její babička tomu nevěřila. Ačkoliv jí Lisa vše poctivě řekla, nakonec se karta obrátila. Babička jí obvinila ze lži, a proto doma zažívala ještě větší muka. Musela uklízet, babička ji mlátila a ona se rozhodla, že bude chodit do práce, aby si vydělala peníze a mohla se osamostatnit.

Byly chvíle, kdy přemýšlela o sebevraždě, protože situace byla nezvladatelná. Jednoho dne, když jela ze své pravidelné dvojité směny na kole domů, bylo vše jinak. Kolem druhé hodiny ráno míjela místní kostel, když ji najednou někdo shodil z kola a uhodil do hlavy. Lisa se začala ihned bránit a hlasitě křičela. To však nepomohlo a únosce ji pohrozil, že pokud bude dělat hluk, zabije ji. Proto se rozhodla mlčet a vyslechnout si jeho požadavky. Protože se velmi často dívala na detektivní seriály, věděla, jak se má chovat.

Rozhodla se bojovat o přežití

V ten moment si Lisa uvědomila, že nechce zemřít. Začala se řídit svými instinkty. Když jí únosce přelepil ústa páskou a oči převázal podivným hadrem, Lisa si poradila a všimla si, že jede v červeném Dodge Magnum. Pamatovala si celou cestu, každý kamen, ale také vzdálenost, jakou z auta musela dojít do únoscova domu. Tam jí začal okamžitě znásilňovat a trýznit. To vše pod pohrůžkou, že jí zabije. Později, když se dostala k jeho dokladům, zjistila, že jí unesl Bobby Joe Long. Ten měl na svědomí osm vražd a více než padesát znásilnění. Když byla zavřena ve svém pokoji, ze kterého nesměla odejít, z televize ve vedlejší místnosti zaslechla, že po ní pátrá policie. Pro případ, že by se dostala do nebezpečí, nebo kdyby jí její únosce odvezl někam jinam, zanechala v této místnosti otisky prstů. To měla nastudováno z detektivních knih, které pravidelně četla. Jenže stále měla jeden cíl, který si chtěla splnit. Dostat se z vězení a znovu být na svobodě.

Díky chytré lži si zachránila život a je úspěšnou policistkou

Lisa si vymýšlela několik příběhů, které by mohla svému únosci přednést, aby ji propustil. Nikdy však nebyla dostatečně vhodná příležitost k tomu, aby svůj plán uskutečnila. Až jednoho dne, co jí Bobby Joe Long začal trochu důvěřovat, mu řekla, proč jí musí pustit. Řekla mu, že je její otec vážně nemocný a potřebuje neustálou péči, jinak by zemřel. Únosce, jako by se slitoval, Lise slíbil, že ji odveze domů. Předtím ji však naposledy a opakovaně mučil a trýznil. Druhý den Lisu vysadil u bankomatu v centru města. Řekl jí, že si pásku musí sundat až za pět minut, aby stihl odjet. „Nezabiju tě jen kvůli tvému nemocnému otci“ řekl jí únosce.

Lisa se následně vrátila domů, ale její babička si myslela, že si vymýšlí. Na policii však měli zcela jiný názor. Zároveň policii řekla, že přítel její babičky je pedofil a neustále jí zneužívá. Díky ní navíc policie vypátrala i jejího únosce, který se následně přiznal k deseti vraždám. Za to byl odsouzen k trestu smrti. Když Lisa dospěla, nastoupila na policejní akademii, kterou absolvovala s vyznamenáním. Dnes pracuje na úřadu šerifa a specializuje se na sexuální zločiny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz