Hlavní obsah
Lidé a společnost

Seržantka Callahan z Policejní akademie se dnes věnuje charitě. Na scénu v bazénu nerada vzpomíná

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Generováno pomocí Civitai-Open Ai

Kdo by si nepamatoval legendární komedii Policejní akademie. Především mužské osazenstvo vždy obdivovalo seržantku Callahanovou. Herečka nestárne a stále aktivně pracuje. Na svou roli však nerada vzpomíná. Je adoptovaná a věnuje se charitě.

Článek

Leslie Easterbrook se narodila 24. července 1949 v Los Angeles. Jako malá holčička byla adoptovaná, a to v době, kdy jí bylo devět měsíců. Traduje se, že vlastní maminka čekala miminko v době, kdy otěhotnět nechtěla. Proto také svou dceru nabídla k adopci. Chvilku musela být umístěna v dětském domově, ale naštěstí našla velmi brzy své nové rodiče. Leslie si vzal do péče manželský pár z Arcadie, který nemohl mít své vlastní děti.

Její adoptivní tatínek pracoval jako učitel hudby a maminka byla učitelkou angličtiny na místní vysoké škole. Leslie však odmalička měla velký herecký talent, ráda se předváděla a navštěvovala místní divadelní kroužky. Následně se začala zajímat o herectví, až se na počátku 80. let konečně dočkala. Získala totiž svou první roli v sitcomu Laverne and Shirley, kde během čtyř let dokázala odehrát 61 epizod. Díky svému tatínkovi se navíc naučila hrát na trumpetu, takže režie měla o obsazení hlavní role ihned jasno.

Na Policejní akademii neměla, i přesto režii zaujala

V roce 1984 přišla nabídka snů, které se však zpočátku bála. Jak sama přiznala, měla pocit, že zkazila celý konkurz a rozhodně ji nikdo nemůže vybrat. Protože se hlásila na roli instruktorky sebeobrany, režie chtěla vidět útok, který měla sehrát na poskytnuté figuríně. To se však Leslie moc nepovedlo a ona měla pocit, že je vše ztraceno. Režie však byla z jejího výkonu nadšená a roli získala. „Nikdy jsem nehrála nikoho zastrašujícího. A když se mě báli, přišlo mi, že mi roli nedají,“ řekla v jednom ze svých rozhovorů, když vzpomínala na svou roli v této legendární komedii. Zajímavostí je, že ani nebyla tak vysoká, jak se v televizi mohlo zdát. Měří pouhých 172 centimetrů.

Leslie byla sexy, chladná, temperamentní a měla skutečný talent. Představovala sexbombu tohoto seriálu. Její postava byla navíc pohlazením po duši pro mužské osazenstvo. Zároveň patřila mezi generaci akčních hrdinek, které se nikdy nevzdávají. Jak sama přiznala, během natáčení docházelo k velmi nepříjemným situacím. Například v momentě, kdy musela skočit do bazénu v tričku, přes které jí prosvítaly bradavky. Stejně tak musela vyzvat všechny muže v okolí, aby ji zachraňovali, což nikomu z nich rozhodně nevadilo.

Stále hraje a pomáhá charitě

Přestože herečka letos oslavila své 75. narozeniny, má energie na rozdávání. Dostává jednu hereckou roli za druhou, a dokonce si zahrála i v nově vznikajícím hororu Taxidermitist. Kromě herectví se také aktivně věnuje charitě. Stala se dlouholetou členkou Národní rady pro adopci a stejně tak se stala zakladatelkou nadace Srdce ztraceného dítěte. Snaží se pomáhat opuštěným a zneužívaným dětem, kterým by chtěla najít přesně takovou rodinu, kterou měla i ona sama. Herečka byla dvakrát vdaná. První manžel zemřel a s druhým žije ve svém rodinném domku. Ani s jedním neměla žádné děti.

Zdroje: IMDB, Kinobox, The Sun, Legit, Wikipedia – Leslie Easterbrook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz