Hlavní obsah

Václav Kopta prozradil tajemství svého manželství. Krize je drží pohromadě, doma mají klidnou Havaj

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Rockpublicista – soukromý archiv, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Mnoho párů se snaží krizím vyhnout nebo jim předcházet, ale Václav Kopta a jeho manželka je naopak vnímají jako vítanou součást vztahu. Právě díky nim mají podle jejich slov idylický vztah, ve kterém si mohou říct vše narovinu.

Článek

„Aby byl vztah pevný, musí si projít krizemi,“zastává dost netradiční názor Václav Kopta, který ale živý důkazem toho, že s manželkou Simonou Vrbickou společně prožili v dobrém i zlém už neuvěřitelných jednatřicet let. „On si každý myslí, že jsme se v těch sedmnácti chopili za ruce, rozběhli se kvetoucí loukou a tímhle stylem probíháme životem vstříc šťastným zítřkům. Tak to pochopitelně není a nebylo,“ otevřeně vysvětlil pro Denik.cz.

Václav Kopta navíc dodal, že jejich láska prošla řadou velice nepříjemných a bolestných krizí, které je prověřily jako manžele. Nebýt těchto hádek, zřejmě by spolu ti dva dnes již nebyli. „My si jimi prošli, včetně dalších zkušeností, které by si později člověk rád odpustil. Ale právě v tom vidím hlavní důvod, proč se nám vztah podařilo udržet,“ myslí si herec, který je za tyto zkušenosti naopak vděčný.

To zlé je posílilo natolik, že si uvědomili svou lásku

Václav Kopta navíc dodal, že bez těch nejtěžších zlomových okamžiků v jejich životech by se nikdy o sobě a svém vztahu nedozvěděli tolik, jako když společně čelili krizi a zásadnímu rozhodnutí, zda spolu zůstanou, nebo by bylo rozumnější se rozejít a jít si každý svou cestou. „Na všechny životní karamboly, které nás potkaly, jsme ale byli dva. Díky tomu jsme je ustáli a pochopili, že jsme dobrý tým,“ podporuje manžela Simona.

Ta navzdory veškeré bolesti a zradě, které před lety coby žena musela skousnout, je stejně jako on přesvědčená, že to zlé, co je potkalo, jejich lásku ve svém důsledku nakonec ještě více posílilo. „Byly tam klopýtnutí, průšvihy a překážky, některé velmi dramatické, ale nakonec to byly situace, které náš vztah ještě více utužily, a my dospěli k tomu, že být spolu je vlastně to nejlepší,“ usmívá se spokojeně pro Blesk Kopta, že by manželku nevyměnil nejen pro její porozumění a chápavost za žádnou na světě.

Po velkých krizích jsou silnější a odolnější než dřív

Ženy totiž často nechtějí a nijak si nepřipouští, kdyby se jejich muž zradil, ale domácí pohodáři to vidí fakticky a ví, že jejich láska ve svém důsledku dospěla ke správnému směru. „Vytvořili jsme tandem, který dokáže odolávat okolnostem a nepřízním. Víme, že se můžeme jeden o druhého opřít. Jak říká klasik – v cílové rovince se nepřepřahá. Navíc čím jsme starší, tím je krizí méně,“ shodují se oba svorně.

Manželé navíc dodali, že chyby, kterých se dopustili, rozbouřené vášně a bolestné zrady, se jich už několik let netýkají. „Teď si společný čas v klidu, bez hádek a emocí užíváme,“ říkají spokojeně, že to zlé snad už mají dávno za sebou. „Je fakt, že posledních deset let si to spolu užíváme. Z Itálie jsme se dostali na Havaj,“ dodávají oba se smíchem a jsou tak vzorem pro spokojené a šťastné manželství.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz