Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Zetkoví muži jsou se ženami namydlení. A nejen oni

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Zetkoví kluci a holky

Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Přestože jsou muži z generace Z mnohem citlivější než jejich předchůdci, k ženám je to nepřiblížilo ani o píď, spíše naopak. „Dnešní holky mají ego o velikosti vesmíru,“ řekl mi nedávno jistý mladík. To mě zaujalo.

Článek

Bavil jsem se s ním o ženách a on byl zoufalý, jak ho holka, která se mu líbí, ignoruje. A nešťastný byl natolik, že mi dal dokonce přečíst jejich messengerovou konverzaci, abych prý jako zkušený nestor posoudil, jestli má u ní šanci. A co si prý o tom celém myslím. Řeknu vám… neveselé čtení.

Zatímco on psal zamilované romány, holčina odpovídala většinou jednoslovně, bez špetky zájmu. Na deset zpráv od něj připadala tak jedna od ní. Čili těžký ignor, zatím ovšem bez blokace. Občas se objevil i nějaký ten vulgární výraz nebo mu otevřeně napsala, ať ji neotravuje. Prostě bez šance. Citlivý zetko a trochu ňouma to ale ne a ne pochopit a přijmout.

Jeden by řekl, že neopětovaná láska existovala vždycky a že dotěrní hoši u žen nikdy na dračku nešli. Pravda pravdoucí a možná je to i tento případ. Mě ale v souvislosti s tím napadlo, jestli právě v dnešní době, kdy kluci se zdají být - minimálně ve srovnání s předchozími generacemi - skoro až přecitlivělí, nejsou právě z toho důvodu vystavováni stále častějšímu přehlížení a odmítání. Různé průzkumy v této otázce, které referují, že mezi zetkovými pohlavími zeje stále větší propast vztahová i ideologická, to naznačují. Lidově řečeno, holky a kluci se dneska zrovna moc nemusejí.

Od vzniku světa slýcháme od žen, že by na mužích kromě milionu dalších věcí ocenily zejména větší citlivost, vnímavost a ohleduplnost k jejich potřebám i nepotřebám, náladám a emocím, a když to konečně mají, tak takoví muži pro ně najednou nejsou atraktivní. Čili jak to teda je? Není nakonec pro seznamování a vztahy přece jen lepší ta stará dobrá „toxická“ maskulinita?

Dalším nepříznivým faktorem, který se podepisuje na nespokojenosti s opačným pohlavím, by mohly být sociální sítě. To je totiž místo, kde i zcela obyčejné a průměrné ženy získávají mraky ocenění a obdivu, zatímco jejich protějšci tak nějak nikoho příliš nezajímají. Není se tedy co divit, že zetkové děvče se ve skutečnosti mnoho nezajímá o své chlapecké vrstevníky, neboť stačí jen trochu zapůsobit na netu, a rázem jí přicházejí tisíce děkovných dopisů od virtuálních nápadníků. Proč by se měla bavit s nějakým obyčejným klukem ze školy, když na sítích po ní „šílí“ zástupy mužů mnohem zajímavějších. Samozřejmě i zástupy všelijakých degešů, exotů a úchylů, ale ty teď ponechme stranou.

Zájem je na netu o všechny ženy, tak proč si kazit radost šedivou a stereotypní realitou. Kolegyně blogerka Apolena Tůmová, žena středního věku, nedávno napsala článek s názvem „Online seznámení na Tinderu. Zájem projevilo přes 1700 mužů, ale stejně zůstanu sama s kočkami“.

To mluví za vše. Proč se vázat na jednoho chlapa, když ve virtuálním prostoru jich jsou tisíce, kteří k ženám budou vzhlížet jako k bohyním, nebo to minimálně budou předstírat, jelikož papír a klávesnice snesou všechno.

Jestliže v dobách nesíťových si žena mohla vybírat maximálně z desítek kluků někde na diskotéce nebo ve škole, dnes má několika kliknutími na dosah tisíce borečků pouze z jejího blízkého okolí, případně další statisíce po celé republice, o světě ani nemluvě. A to je sakra rozdíl.

A jak jsou na tom v internetových seznamkách muži? Prachbídně. Aby taky ne, když jejich protějšky přehazují nabídky vidlemi tak dlouho, až se nakonec rozhodnou, že raději zůstanou samy.

A tak nám averze vůči opačnému pohlaví utěšeně narůstá, a to zřejmě nejen mezi mladými z generace Z, u které je to asi nejvýraznější. Muži a ženy se od sebe vzdalují i z mnoha jiných důvodů. Jedním z nich je to, že ženy prý muže na nic nepotřebují, jak často a rády se zjevným uspokojením a úlevou prohlašují. A já hlupák jsem si naivně myslel, že jim třeba jde o lásku bez podmínek a benefitů. Dále jsou ženy v rámci vrcholící emancipace, feminismu a genderismu celkově náročnější, což se odráží i v jejich požadavcích na muže. Pro nemálo chlapů se z žen stali nepřátelé nebo přinejmenším nebezpeční konkurenti. Hnutí Incel nebo Red Pill jsou toho důkazem.

50procentní rozvodovost, sociální izolace, časté střídání partnerů, pokles zájmu o sex u mladé generace, či celkový pokles zájmu o vážný vztah, to nejsou právě znaky dobré kondice vztahů mezi muži a ženami.

Vypadá to, že se nám holky poslední dobou dost odkopaly. Je to asi jako v tom „vtipu“, který na mě zrovna dneska vyskočil z internetu: Na fotce se líbá mladá kočka se starším „nic moc bříškatým pánem“ a pod tím je napsáno: Marie - 29 let. Antonín - 29 milionů. Takže asi tak.

Zdroj:

https://www.idnes.cz/xman/styl/feminismus-boomers-generace-z-zeny-pravo-incelove.A240404_152616_ona-vztahy_dyn

https://denikalarm.cz/2024/01/mezi-mladymi-muzi-a-zenami-generace-z-zeje-ideologicka-propast-ukazuji-to-nejnovejsi-data/

https://medium.seznam.cz/clanek/apolena-tumova-online-seznameni-na-tinderu-zajem-projevilo-pres-1700-muzu-ale-stejne-zustanu-sama-s-kockami-58616

https://www.idnes.cz/xman/styl/incel-misogynie-nenavist-nebezpeci-masova-vrazda-tajna-sluzba-muz-muzi-zeny.A220317_100204_xman-styl_fro

https://www.heroine.cz/spolecnost/1324-incelove-a-redpilleri-komu-prospiva-radikalizace-zmatenych-muzu

https://medium.seznam.cz/clanek/onca-tinder-ocima-muze-zeny-si-tu-casto-jen-honi-ego-seznamit-se-ani-nechteji-67739

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz