Hlavní obsah

Ríša je zřejmě již naprosto zoufalý z Babišova vítězného pochodu na Prahu…

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Ríša ve své zamilovanosti do nejhoršího evropského premiéra a nejméně oblíbené vlády (podle mezinárodního hodnocení!) dokonce přehlíží tristní stav, do něhož během tří let republiku koalice přivedla.

Článek

Samozřejmě, Ríša zřejmě již naprosto zoufalý z Babišova vítězného pochodu na Prahu (abych parafrázoval příběh o Mussoliniho pochodu na Řím či Hanibalova tažení stejným směrem), tedy ve stavu předvolební hysterie, opět spustil těžkou kanonádu (dělostřeleckou terminologií tzv. přehradnou palbu) jalových moralit, dezinformací a demagogických tezí. Jeho tvrzeními, majícími dehonestovat opozici, nemá smysl se ani zabývat. Proto se omezím na pohled opačným směrem – na vládní koalici, jíž Ríša velkoryse odpouští každou lumpárnu, každý neúspěch, každý podvod, jehož se na voličích dopouští, a jíž toleruje její naprostou nekompetentnost. Ríša ve své zamilovanosti do nejhoršího evropského premiéra a nejméně oblíbené vlády (podle mezinárodního hodnocení!) dokonce přehlíží tristní stav, do něhož během tří let republiku koalice přivedla a snaží se nevnímat psychický marasmus, do kterého vmanipulovala značnou část společnosti, která už přestala věřit ve stát a v jeho instituce, v demokracii, ve smysl pokračujícího členství v Evropské unii – a co horšího, přestala věřit v budoucnost. Ríša nám široce povyprávěl o morálce coby dělítku mezi údajně mravnou vládní koalicí a  údajně nemravnou ,,neliberální" opozicí. Ačkoli si nemyslím, že by svým moralistním blábolem jakkoli na čtenáře zapůsobil, mám za vhodné kontrovat vlastním názorem (předesílám, že NEJSEM voličem hnutí ANO, ani SPD): Ať se snažím jak se snažím, marně hledám spojení mezi morálkou a současnou vládou. A stejně neúspěšně se pokouším objevit alespoň jediný bod v programovém prohlášení Fialovy vlády, který by koalice splnila, nebo alespoň neporušila. Samozřejmě s výjimkou nosného bodu, zvaného ,,Antibabiš“, který se také stal jediným důvodem vzniku koalice, složené z partají ideově, programově i osobnostně natolik antagonistických, vzájemně trpících tak silnou animozitou, že nebýt Babiše, nikdy by se dohromady dobrovolně nedaly. Babiš jim před čtyřmi lety pomohl k tomu, aby si jejich lídři užívali rozkoší vládnutí a Babiš je za rok vrátí z rajské destinace na politických nebesích zpátky dolů na zem mezi nás smrtelníky, protože šanci, kterou jim poskytl, nedokázali využít ku prospěchu naší republiky, ale jen k tomu, aby prospěli sami sobě. Byť si nejsem jist, zda kradmý odchod ze Strakovky zadním vchodem pro personál a bez fanfár je bonusem, po jakém toužili – jaký ovšem plně zasluhují. Co dodat? Snad jen to, že:

*

Richard evidentně opozici v lásce nemá,

proto ji přirovnává k amorálnímu odpadu,

už se ale děsí, že po volbách přijde změna

a Babiš ze Strakovky vymete Fialovu vládu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz