Článek
Nemám ráda kynuté knedlíky, protože mi vždycky náplň vyteče. Nejrychlejší knedlíky jsou z tvarohového těsta, kde zamotám jahodu, hodím do vroucí vody a můžu servírovat. Dnes odpoledne jsem zkusila zajímavou kombinaci. V ledničce byla miska jahod ze zahrádky, které volaly po rychlém zpracování.
Zadělala jsem si těsto na alpský knedlík. Těsto bylo žluté z domácích vajíček a vykynulo, až mi přetékalo z misky. Alpský knedlík je veliký přes celý talíř a těsto mám přesně na čtyři buclaté kousky.
Uvařené nad párou jsou krásně nadýchané a stačí je propíchnout vidličkou, aby se těsto nesrazilo a pára vyšla hezky ven. Alpský knedlík se dělá s povidly, mákem a pudinkem. Ale tuhle kombinaci si můžete udělat třeba v prosinci. Kombinace alpského knedlíku, který je obklopený voňavým vanilkovým pudinkem a přelitý horkými jahodami je dokonalá. Nepotřebujete ani cukr a máslo. Pokud jsou jahody kyselejší, přidáme vanilkový cukr, povaříme do rozpuštění a můžeme podávat.
A pokud nemáte rádi experimenty, můžete zůstat u klasiky. Tvaroh, cukr, máslo, povidla.