Hlavní obsah

Cesta na dovolenou byla naprostý horor. Zastavili nás falešní policisté a chtěli peníze

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Jeli jsme v noci, abychom měli klid. Ale po naší zkušenosti už to nikdy neuděláme a raději pojedeme přes den. A vy, co chcete jet v noci, dávejte si pozor na toho, kdo vás zastavuje. Ne vždy to je ta správná dopravní kontrola.

Článek

Naši cestu do Chorvatska jsme si pečlivě plánovali. Auto jsme zkontrolovali, abychom se vyhnuli technickým problémům, natankovali jsme palivo do rezervy, zabalili deky a vše, co bylo třeba, kdybychom někde uvízli. Děti byly v naprostém klidu, připravené na dlouhou cestu. Celá rodina byla plná očekávání a všichni jsme se těšili na letní dny u moře. Jeli jsme v noci, aby cesta uběhla rychleji a aby děti většinu času prospaly. Navíc jsme si mysleli, že nebudou velké zácpy. Což byla tak trochu pravda.

Cesta na dovolenou byla naprostý horor

Všechno probíhalo hladce, přejeli jsme hranice do Rakouska, tam jsme si dali pauzu a pokračovali dále směrem na Slovinsko. I zde bylo vše v pořádku a my jsme se těšili, že nám do cíle zbývá už jen pár hodin. Vidina moře a cílové destinace nás motivovala. S manželem jsme se za volantem střídali a odpočívali. Když jsme přejeli Chorvatské hranice, těšili jsme se na moře. Jenže horor nastal ve chvíli, kdy nás zastavila policie. Stalo se to u sjezdu z dálnice, kde nás policisté svedli na cestu, kde kolem nebylo žádné osvětlení a  provoz.

Nejhorší na celé situaci bylo to, že jsme zrovna byli na místě, kde byl slabý mobilní signál, takže se někomu dovolat, bylo skutečně nereálné. Manžel vystoupil, aby si s policisty promluvil a zajistil vše k našemu dalšímu odjezdu. Předali jsme jim naše doklady, které si odnesli pod záminkou, že je půjdou zkontrolovat. Když se vrátili, bylo nám jasné, že něco není v pořádku. Po chvíli jsme pochopili, že to nejsou skuteční policisté. Ti, kteří se vydávali za policisty, trvali na tom, že nebudeme moci odjet, pokud jim nezaplatíme.

Zastavili nás falešní policisté a chtěli peníze

Začali po nás požadovat peníze pod výhružkou, že nám doklady nevrátí a navíc nám propíchnou pneumatiky, abychom se nikam nemohli dostat. V zoufalství a strachu jsme se rozhodli vyhovět jejich požadavku a dali jsme jim 300 eur, které jsme měli. Zbytek peněz jsme měli na účtu a jediné, o co nám šlo, bylo se dostat do bezpečí. Poté nás pustili a odjeli. Po tomto zážitku jsme okamžitě zajeli na nejbližší policejní stanici, abychom celou situaci nahlásili.

Policisté nám sdělili, že o aktivitách tohoto gangu vědí, ale zatím se jim nepodařilo je dopadnout. Doporučili nám zvýšenou opatrnost během nočních jízd s tím, že praví policisté vystupují jinak. Navzdory tomuto nepříjemnému začátku jsme se snažili nemyslet na to, co se stalo, a užít si zbytek dovolené co nejvíce. Pokud jedete v noci, buďte skutečně opatrní a raději jeďte na nejbližší stanici, kde vás praví policisté rádi zkontrolují.

Zdroje: autorský text a vlastní příběh

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz