Hlavní obsah
Cestování

Hurá do Chorvatska: Šílené zácpy, špinavý pokoj, rezavá lednice a pizza za 700 stovek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mišlušle

První den našeho vytouženého odpočinku v Chorvatsku na ostrově Brač se proměnil v náročnou životní zkoušku. Dlouhé zácpy, potíže s měnou a vysoké ceny nás přivedly k myšlence, že ne všechny dovolené začínají idylicky.

Článek

Když jsme se v pátek v noci vydali do Chorvatska, těšili jsme se na klidný týden na krásném ostrově Brač. Jezdíme do Chorvatska téměř každý rok a letos jsme se rozhodli pro změnu soukromí. Naše nadšení však brzy vystřídal vztek, únava a frustrace. Cesta, která měla trvat osm hodin, se proměnila v nekonečných sedmnáct hodin strávených v dlouhých zácpách. Bylo to úplně šílené. Každý kilometr představoval boj a čekání ve vyčerpávajícím letním vedru, kdy nám začaly docházet i nápoje.

Hurá do Chorvatska

Náš první kontakt s místní realitou přišel v momentě, když jsme tankovali na chorvatském území. Pokladní se pokusila využít naši neznalost eur, aby nás připravila o několik eur navíc. To ale netušila, že my si umíme z hlavy srovnat, kolik máme platit a euro pro nás rozhodně není překážkou.

Foto: Mišlušle

Špinavá a rezavá lednice, která navíc téměř nefungovala.

Po příjezdu na ubytování jsme byli šokováni. Na pokoji, kde jsme se chtěli po dlouhé cestě zotavit, byl nepořádek, odpadky na zemi a lednička nejenže byla rezavá, ale také špinavá. To ale není vše a co jsme zjistili, navíc netekla teplá voda. To vše nás stálo velkou dávku optimismu a když jsme se pokusili kontaktovat majitele, řekl nám, že za to on nemůže a musíme poprosit uklízečku, až ji uvidíme.

Šílené zácpy, špinavý pokoj, rezavá lednice a pizza za 700 stovek

Hladoví a vyčerpaní jsme vyrazili na oběd, ale i zde na nás čekalo další zklamání. Ceny v restauracích byly astronomické. Pizza, která by v Česku stála přibližně 250 korun, a to ještě s nadsázkou, zde stála přibližně 750 Kč. Rozhodli jsme se tedy pro skromnější řešení a zakoupili jsme si obyčejné pečivo a máslo. Raději se budeme stravovat sami a v klidu.

Foto: Mišlušle

Na pokoji byl nepořádek po předchozích hostech.

První den naší dovolené nám dal jasně najevo, že dovolená nebude tak klidná, jak se muže zdát. Přesto jsme se rozhodli nevzdat to a snažit se najít krásu a pohodu i v méně pohodlných místech. Koneckonců, ne každá dovolená je jen o sluníčku a pohodě, někdy je to i o překonávání překážek a nalézání radosti v nečekaných situacích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz