Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jiří Krampol přišel o oba syny. Zřekl se jich a oni mají v dokladech úplně jiná příjmení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Herec Jiří Krampol má na svém kontě skutečně mnoho filmových počinů. Ani v soukromém životě však nezahálel a vystřídal několik vážných vztahů. Jenže dva syny ztratil a oni mají v dokladech úplně jiná příjmení.

Článek

Herec Jiří Krampol se narodil 11. července 1938 ve městě Buštěhrad. Již od dětství snil o tom, že bude hercem, a tak se jeho rodina odstěhovala do Prahy na Žižkov. Zde měl malý Jiří hodně možností, a tak se rodiče rozhodli, že mu umožní studium, jaké bude chtít. Cesta na herecká a divadelní prkna však nebyla jednoduchá, a proto se nejprve musel vyučit soustružníkem kovů. Následně začal pracovat jako údržbář ve vydavatelství Naše vojsko.

Zajímavostí je, že na uměleckou dráhu ho přivedla jeho platonická láska k herečce Mileně Dvorské, se kterou byl ve velmi úzkém kontaktu. Nakonec nastoupil na DAMU a v roce 1962 vystudovat obor činoherního herectví. Poté, co dokončil své vysokoškolské studium, dostal i své první angažmá v pražském Divadle Na Fidlovačce. Zde ale dlouho nezůstal a o pár měsíců později přešel do Divadla Ateliér.

Má za sebou bohatou hereckou kariéru

Jiří Krampol má za sebou skutečně bohatou hereckou kariéru. Objevil se ve filmech a seriálech jako zdatný muž se sportovními kořeny. Jako veterán dokonce i v sedmdesáti letech aktivně vzpíral. Filmy, ve kterých si zahrál, jsou televizním divákům skutečně známé. Jedná se o inscenacem jako například Ženy v ofsajdu (1971), Parta hic (1976), Ten svetr si nesvlíkej (1980), Smrt krásných srnců (1986), Nahota na prodej (1993), Bumerang (1996) a seriál Život je ples (2012). Stejně tak propůjčil svůj hlas několika zahraničním filmům. Nejvíce si ho diváci mohou spojit s hlasem herce Jeana-Paula Belmonda. Proslavil se také jako moderátor, a to pořadu Nikdo není dokonalý.

Přišel o oba syny, kterých se zřekl

Ani v soukromém životě nezahálel. Jiří Krampol prošel několika manželstvími. Byl celkem čtyřikrát ženatý. Krampol má čtyři syny, z nichž dva jsou jeho biologické děti a dva vyženil ve svých manželstvích. Svých biologických synů – Tomáše a Jiřího, se prakticky zřekl po rozvodu s jejich matkami. Stalo se to v té době, co dovolil, aby byli adoptováni partnery jeho bývalých manželek.

Tím došlo k tomu, že synové mají nyní jiná příjmení a Krampol byl jako otec odstraněn ze všech oficiálních dokumentů. Jeho synové s ním neudržují žádný kontakt a za otce ho nepovažují. Krampol tak zůstal sám, pouze se dvěma dětmi, které si vyženil, a vlastní syny nevídá. Dnes je Jiří Krampol umístěn v nemocničním zařízení a herectví pověsil na hřebík.

Zdroje:

https://zeny.iprima.cz/smutne-tajemstvi-herce-jiriho-krampola-dve-jeho-deti-syn-a-dcera-zemrely-predcasne-372038

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/783630/krampol-85-miri-do-pecovatelskeho-domu-proc-se-nestaraji-synove.html

https://plus7dni.pluska.sk/ludia/herec-jiri-krampol-skoncil-starobinci-kam-zmizli-jeho-deti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz