Hlavní obsah

Pražské letiště má problémy. Je to chyba lidí, mají mít příruční zavazadla a byl by klid

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pražské letiště-se svolením

Pražské letiště se potýká s nárůstem cestujících a podle všeho tak trochu nestíhá odbavovat všechny pasažéry. Především jejich kufry se do cílové destinace nedostanou, nebo mají opravdu velká zpoždění. Ale není to náhodou tak trochu chyba lidí?

Článek

V posledních dnech se na pražském letišti Václava Havla začaly hromadit problémy s odbavením zavazadel. Cestující, kteří dorazí do své cílové destinace, si stále častěji stěžují na to, že jejich kufry nedorazily včas. Situace se vyostřila natolik, že mnozí z nich odletěli na dovolenou jen s tím, co měli na sobě, a to dokonce bez základních věcí, jako je spodní prádlo nebo hygienické pomůcky.

Pražské letiště má problémy

Jedním z hlavních problémů je nedostatek personálu pro odbavení zavazadel, zejména během špičky letní sezóny, uvádí tedy letiště na svých stránkách. Letiště se snaží řešit situaci co nejrychleji, ale komplikace stále přetrvávají. Cestující jsou frustrovaní a zmatení, protože v cílové destinaci zjistili, že nemají své kufry a nemohou si vyměnit spodní prádlo. Někteří dokonce nemohou jít ani na pláž, protože nemají plavky.

Zajímavé je, že při rozhovorech s nespokojenými cestujícími se objevují stížnosti především na chybějící osobní věci. „Odletěli jsme na dovolenou bez spodního prádla, je to neuvěřitelné,“ postěžoval si jeden z cestujících. Je však paradoxem, že v těchto stížnostech jen zřídka slyšíme o chybějících lécích nebo dalších životně důležitých předmětech. Všem hrozně vadí, že nemají spodní prádlo.

Je to chyba lidí, mají mít příruční zavazadla a byl by klid

Celá tato situace poukazuje na jeden zásadní problém. Lidé si často neberou základní věci do příručního zavazadla. Příruční zavazadla by měla obsahovat nezbytné předměty, jako jsou léky, základní oblečení, ale také toaletní potřeby, aby se předešlo nepříjemnostem, pokud dojde ke ztrátě nebo zpoždění hlavního zavazadla. Je důležité, aby si cestující uvědomili, že mít základní věci v příručním zavazadle není jen dobrá praxe, ale může jim to ušetřit mnoho stresu a nepříjemností.

Pražské letiště se snaží situaci zlepšit, ale konečná zodpovědnost je na cestujících. Jak říká jedno staré pořekadlo, lepší je být připraven, než litovat. Kdyby lidé byli chytří, tak budou cestovat pouze s příručním zavazadlem. Nejenom, že by ušetřili spoustu místa, ale zároveň by nemuseli chodit na odbavení a zdržovat se. Je to chyba lidí, kteří se neumí na dovolenou sbalit úsporně a musí s sebou brát několik zbytečností navíc.

Zdroje: autorský text a názor autora

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Balení dárků

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz