Hlavní obsah

Češky na dovolené jsou šílené. Jen pomlouvají a závidí ostatním, samy na to ale nemají

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mišlušle

Někteří lidé nemají vychování. Nejhorší ale je, že sami na nic nemají a jen druhým závidí. Je to ostuda našeho národa.

Článek

Na jedné z mých dovolených na Slovensku, kde jsem se rozhodla strávit pár dní v termálním koupališti, jsem měla tu čest pozorovat každodenní divadlo. Byla jsem svědkem scény, která se opakovala pravidelně každé ráno. Čtyři ženy ve věku okolo 60 až 70 let, o kterých byste si na první pohled mysleli, že jsou skoro invalidní díky jejich berlím, se shromáždily u vstupu do koupaliště už kolem osmé hodiny ráno.

Češky na dovolené jsou šílené

Jen co se brány otevřely, jejich pomalý chod se zázračně proměnil v rychlý běh. Hbitě jako mladé gazely si zabíraly ta nejlepší místa u bazénu. Poté, co si zajistily strategické pozice, jejich den naplno začal. Seděly pohodlně ponořeny v termálním bazénu a jediné, co dělaly, bylo nekonečné klebetění a pomlouvání ostatních žen ve svém věku.

Disciplína, s jakou se těmto aktivitám věnovaly, byla až fascinující. Kritizovaly plavky, postavy a dokonce i účesy ostatních návštěvnic, přičemž nikdy nezapomněly připomenout, že ony samy by si na takové oblečení přece jen nemohly dovolit. Ačkoliv se ráno tvářily jako vážné dámy, během dne se proměnily ve zdatné bojovnice o nejlepší pozice a obědové zbytky, které si potají ukládaly do krabiček a odnášely na pokoj.

Jen pomlouvají a závidí ostatním, samy na to ale nemají

Tato denní rutina čtyř dam mi připomněla, že i v pokročilém věku může být člověk plný života a energie, i když možná ne vždy je tato energie využívána k nejpozitivnějším činnostem. Celý týden jsem si v duchu říkala, že když budu v jejich věku, ráda bych svou energii věnovala raději něčemu konstruktivnějšímu než pomlouvání a závisti.

Zároveň jsem byla překvapena, kde se v lidech bere taková závist a zloba. Proč musíme pomlouvat ostatní a neustále jim něco závidět. A ještě to dělat tak nahlas, že to slyší celý termální bazén.

zdroje: Autorský text a zážitek z dovolené

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz